Voorkom inbraak in je huis of pand

Hoewel het aantal inbraken wel afneemt, volgens de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewenst persoon binnen je huis of pand aan?

Inbraaktips

 

 • Leg uw dure juwelen en contact geld binnen een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Zorg ervoor dat producten bijvoorbeeld samsungs na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of binnen de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een compact sleutelkluisje voor in de schuur.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash binnen je huis.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.

 

Eveneens met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Doe altijd je deur op slot, eveneens als je maar 5 minuten weg bent.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Ook als een camera. Dit kan eveneens een nepcamera zijn, ter afschrikking.

Inbraak voorkomen

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Wanneer veel mensen aan het werk zijn, de kids op school en de buurt redelijk verlaten is. Ook in vakantieperiodes is er een top aan inbraken.

Maatregelen treffen

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar zoals eveneens op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn vloeiend open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg in welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra beschutte sloten op uw deuren.

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, als voorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een kenner binnen sloten zoals een slotenmaker 365 amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Zoals hierboven al opgemerkt dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn unieke sloten, gemaakt van extra sterk en duurzaam substantie. Daarnaast zijn de sloten zo geproduceerd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Hedendaags hebben veel wijken een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit binnen de groep gezet. Maar dit vermijdt lang niet altijd een inbraak binnen je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.

Inbraken in Nederland

Terwijl de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een klein kaartje zoals een bankpas of klantenkaart voor nodig om binnen 30 seconden binnen te breken. Precies wanneer je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Binnen 2014 werd er nog doorsnee 250 keer per dag ingebroken in Nederland. Een enorm hoog cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gezakt, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen twee jaar geen één inbraak geregistreerd.

 

Volg de link voor info : link