Vertrouwenspact
Image default
Bedrijven

Goedkoop auto leasen

Goedkoop auto leasen

Een goedkoop auto leasen gebeurt in Nederland in veruit de meeste gevallen door een ondernemer of bedrijf. De auto wordt dan (voor het grootste gedeelte) gebruikt voor zakelijke ritten. Maar kan je als particulier ook een goedkoop auto leasen zodat je zelf geen auto hoeft te kopen?

Een goedkoop auto leasen door particulieren
Particuliere auto lease is in Nederland nog niet echt ingeburgerd. Toch is het bij verschillende leasemaatschappijen inmiddels mogelijk om als particulier een auto te leasen. Dat particulier leasen in Nederland langzaam aan steeds populairder wordt hoeft niemand te verbazen. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gebeurt dit namelijk al op zerr groet schaal, sterker nog, meer mensen leasen in die landen een auto dan dat er auto’s verkocht worden.

Hoe werkt private lease?
Private lease (het leasen van een auto door een particulier) werkt op een manier die te vergelijken is met de manier waarop zakenauto’s worden geleased. Er is sprake van een leasecontract dat inhoudt dat de persoon die de auto leaset een bepaald bedrag (de leaseprijs) betaalt gedurende een afgesproken periode. De leaseperiode kan per aanbieder verschillen, maar vaak wordt er een termijn van vier jaar afgesproken.

Is het kopen van een eigen auto niet veel praktischer?
Een auto die je leaset is niet van jou, maar van de leasemaatschappij. Je bent dus geen eigenaar. Zelf zaken veranderen aan de auto mag dus niet en ook zelfstandig reparaties uitvoeren is niet toegestaan. Wat dat betreft zijn er een aantal nadelen aan een particuliere leaseauto. ben je in de financiele positie om zelf een auto te kopen dan heeft dat voor de Nederlanders nog steeds de voorkeur. Toch zijn er ook voordelen. De leasemaatschappij verzekerd de auto, je betaalt geen wegenbelasting en bij pech onderweg wordt er een oplossing voor je gezocht. In bepaalde gevallen is private lease dus zeker een optie om te overwegen.

Volg de link voor info : link