Vertrouwenspact
Image default
Dienstverlening

Voorkom snurken met Velumount®

Veel te hard snurken

Bent u wel eens veel te hard aan het snurken? Gebeurt dit bijna elke dag? Ligt u partner wakker van uw gesnurk? Kunt u alle bovenstaande vragen positief beantwoorden? In dat geval moet u misschien eens gaan nadenken aan een beugel. Het klinkt raar, maar een beugel kan het snurken laten verdwijnen. Niet een beugel die u nodig hebt om uw tanden in de juiste positie te krijgen, maar eentje die u beter laat ademhalen. Dat is de kracht van een Velumount® aanpassing. Net voordat u gaat slapen brengt u de antisnurk beugel in uw mond, deels achter de huig. Het effect is dat uw luchtwegen tijdens het slapen open blijven staan. De trillingen verdwijnen daardoor en het geluid dat u produceert wordt geminimaliseerd tot een aangename stilte. Met deze achtergrondinformatie heb ik mij vorig jaar aangemeld voor het programma van Velumount®. Ik wilde niet meer snurken. Al meer dan een jaar hield ik mijn vriend nachtelijks wakker met lawaai. Het snurken begon zijn tol te eisen. Het schaadde onze relatie, doordat we beiden niet fit waren. Zij maakte me wakker als ik snurkte waarna ik weer doorging met snurken. Ik wist echter niet dat een oplossing voor snurken was. Ik had wel eens iets gehoord van ademhalingsoefeningen, maar ik vond het teveel werk. Daarnaast was het resultaat niet gegarandeerd positief. Nadat ik mijn problemen aangekaart had bij een aantal collega’s kwam er één met Velumount® aanzetten. Hij vertelde me dat hij sinds een aantal maanden gebruik maakte van een aanpassing in zijn mond. Ik was direct geïnteresseerd en vroeg hem de website door te sturen. Na een aantal minuten op de website was ik overtuigd. Ik wist zeker dat ik de Velumount® beugel moest aanschaffen om onze relatie te redden. Via het online platform meldde ik me aan voor een behandeling snurken stoppen. Deze behandeling zou ongeveer 1 tot 2 uur duren en bestond uit 3 elementen:

 

 • in eerste instantie werd de mondaanpassing aangemeten door gecertificeerde medewerkers van Velumount®
 • vervolgens werd er een korte les gegeven over slapen, snurken en slaapapneu
 • de laatste stap was een broodnodige praktijkles. In deze les kreeg ik oefeningen mee waarin ik om leerde gaan met de antisnurk aanpassing

Voorkom snurken met Velumount®

Het creëren van de beugel, die het snurken moet voorkomen, is een interessant proces. Een gecertificeerde specialist met een medische achtergrond meet de vormen van uw mond op. Gebaseerd op deze metingen wordt een constructie gemaakt met hoog flexibel kunststofdraad. Dit draad past zich aan, aan de spierbewegingen van het gehemelte en het gebied rondom de tong. Door deze aanpassing is het mogelijk om te spreken, te slikken en te drinken. Het resultaat is een snurk loos bestaan. Het vergt echter wel enig doorzettingsvermogen. De eerste weken dat u de constructie tegen het snurken in uw mond hebt, kunt u hinder ondervinden van een aantal ongemakken. 3 veelvoorkomende probleempjes wil ik u niet onthouden:

 • het is mogelijk dat u last krijgt van extra slijmontwikkeling
 • de constructie kan ongemakkelijk zitten
 • het kan lastig zijn om de aanpassing uw mond te krijgen

Ik ondervond alleen hinder van het derde probleempje. Ik kon de beugel met moeite in mijn mond krijgen. Het duurde meer dan een week voordat ik het helemaal onder controle had. In veel gevallen lijkt het op het inbrengen van lenzen. In het begin is het moeilijk, maar daarna gaat het langzaam beter. De eerste week voelde ik wel dat er iets in mijn mond zat, maar dat was ook alles. Ik sliep beter dan daarvoor en stond fitter op dan ooit tevoren.

Uiterlijk van de beugel

Na een aantal maanden begon ik me echter te ergeren aan het uiterlijk van de beugel. Het zag er raar uit en ik slaap regelmatig in publieke ruimtes. Ik houd van reizen en slaap zodoende vaak in hostels met veel medereizigers. Ik schaamde me voor de beugel en legde dit voor aan de professionals van Velumount®. Tot mijn vreugde hadden ze deze vraag vaker gehad en boden ze een nieuwe constructie aan: de Velumount®®-Intro. Dit is een constructie die volledig in de mond wordt gedragen, daardoor is hij niet zichtbaar. 5 aspecten van deze beugel vielen me op:

 • de intro is stabieler van vorm en helpt langdurig tegen snurken
 • de constructie gaat tussen de 6 en 12 maanden mee
 • u kunt zonder problemen zoenen en drinken
 • nadat u 3 maanden een normale Velumount® heeft gedragen kunt u de Intro laten maken
 • de kosten bedragen slechts €200,-

Ik had geluk dat ik al meer dan 3 maanden met de normale www.Velumount.nl aanpassing in mijn mond sliep. Het snurken was opgehouden, maar ik wilde mijn knappe uiterlijk ook behouden. Ik liet de Intro maken en was klaar voor mijn wereldreis. Na 7 maanden kwam ik terug en was de beugel nog altijd in zeer goede staat. Tegenwoordig slaap ik weer elke dag naast mijn vriendin. Het snurken is verleden tijd en ik geniet weer van de nachten. Ik hoef me niet meer te schamen voor mijn nachtelijke geluidsproductie en voel me fitter dan ooit. Het heeft ook een groot effect gehad op onze relatie. Het gaat zo goed dat ik mijn vriendin ten huwelijk heb gevraagd. Aankomende zomer gaan we trouwen! Ik kan niet wachten op de snurk loze huwelijksnacht! Ik weet wel wat wij gaan doen, lekker lang slapen tot ver in de middag.

Volg de link voor info : link