Vertrouwenspact
Image default
Financieel

Voorbeeld betalingsherinnering

Een voorbeeld betalingsherinnering

U wilt een voorbeeld betalingsherinnering om te versturen.  U wilt ook betaald hebben dus moet u wel actie nemen. Een sommatie naar de klant schrifkt wel af. Uw klant wilt u nooit verliezen. Een vriendelijke laatste herinnering heeft daarom uw voorkeur. Uw debiteur moet zich niet dood schrikken. De klant moet betalen want het houdt hier toch echt op. Een voorbeeldbrief van een betalingsherinnering vind u bij Bill op de website. Ook u kunt een professionele laatste herinnering laten verzenden naar uw klant.

Integreren in je facturatie software

Als je de tekst met de voorbeeld betalingsherinnering aangepast naar je eigen situatie. Zul je moeten gaan bedenken wanneer je de laatste aanmaning gaat inzetten. Na een bepaalde periode zul je een eerste aanmaning de deur uit moeten doen. En hoeveel aanmaningen ga je versturen? Nooit nummers op je laatste herinnering zetten Een degene die moet betalen die een eerste herinnering ontvangt, wacht rustig tot de tweede of derde komt. Je laatste aanmaning zonder nummers zullen veel meer effect hebben. Wel kun je op je laatste herinnering vermelden dat het om de laatste gaat. Dan weet je schuldenaar direct dat het nu tijd is om te voldoen.

Een incassobureau inschakelen

Ook kun je de voorbeeld betalingsherinnering verhogen met handels rente. Voor bijvoorbeeld een ZZP-er is het uitblijven van een betaling soms desastreus. Bij teveel openstaande nota’s komt hij daardoor in de problemen. Maar weinig bedrijven brengen ook daadwerkelijk wettelijke handels rente in rekening. Dit kan vanaf het moment dat de factuur vervallen is.  Blijft men ingebreke met het betalen van de factuur. Schakel dan direct een incassobureau zoals Bill in. Ook zonder betalingsherinnering een incassobureau inschakelen is uiteraard mogelijk. Ons kantoor zal dan de laatste ingebrekestelling versturen als dat nodig is.

Volg de link voor info : link