Vertrouwenspact
Image default
Gezondheid

Eten buitenshuis

Wat is het toch fijn om uit eten te gaan. Lekker gezellig met je partner, vrienden, collega’s of familie ergens dineren onder het genot van een drankje. Daarnaast hoef je ook nog is niet zelf je eten te maken en ook de afwas kun je aan een ander overlaten. Het klinkt eigenlijk ideaal maar toch heeft buitenshuis eten ook behalve het financiële plaatje nog meer nadelen. Er is namelijk een verband aangetoond tussen hoge bloeddruk en uiteten gaan. Wetenschappers van de Duke-NUS Graduate Medical School Singapore hebben namelijk een grootschalig onderzoek hier naar gedaan. Aan dit onderzoek deden 500 jong volwassenen mee tussen de 18 en 40 jaar. Door de leefstijl, lichaamsbeweging en het BMI mee te betrekken in het onderzoek konden de wetenschappers duidelijke conclusies trekken.

De wetenschappers konden op deze manier uitrekenen dat met elke maaltijd buiten de deur de kans op een verhoogde bloeddruk toeneemt met zes procent. De oorzaken hiervoor zijn dat het eten in restaurants vaak meer zout, calorieën en onverzadigde vetten bevat. Misschien geen verassing maar naast het eten in restaurants bleek ook weinig lichaamsbeweging, roken en een hoog BMI van invloed op het ontwikkelen van een hoge bloeddruk.

Hoewel sommige mensen het nadelige effect van een hoge bloeddruk onderschatten kunnen de effecten van een hoge bloeddruk letterlijk dodelijk zijn. Hoge bloeddruk is namelijk een grote veroorzaker van hart en vaatziekten. Omdat een hoge bloeddruk op de korte termijn niet resulteert in duidelijke symptomen is het verstandig om regelmatig de bloeddruk te laten controleren. Mocht u nu een hoge bloeddruk hebben dan zijn er natuurlijke middelen tegen hoge bloeddruk. Deze natuurlijke supplementen helpen natuurlijk de bloeddruk weer op een normaal peil te krijgen. Naast het nemen van natuurlijke supplementen is het ook zeer verstandig om te stoppen met roken, meer lichaamsbeweging en bij overgewicht af te vallen.

Volg de link voor info : link