Vertrouwenspact
Image default
Gezondheid

Pigmentvlekken in het gezicht

 

Waarom donker gekleurde mensen hun huid graag bleken

Mensen met een donkere huidskleur bleken graag hun gezicht. Het is in landen als India en Afrika heel erg populair. Als je een meer donkere huidskleur hebt, vallen pigmentvlekken over het algemeen meer op. Dit komt ook omdat dit soort pigmentvlekken bij mensen met een donkere huid juist lichter worden. En dat valt vele malen meer op.

Mensen uit India krijgen bij het ouder worden ook vaker pigmentvlekken in hun gezicht, maar ook in hun nek en op hun handen. Het wordt steeds lichter en dat is geen prettig gezicht. Een donkere egale huid is over het algemeen mooier, het is dan ook een soort van modebeeld dat zich door de jaren heen is gaan vormen. Maar ook zijn dit een soort pigmentvlekken in het gezicht, natuurlijk niet erg charmerend en kunnen ze voor onzekerheid bij de persoon in kwestie zorgen. Ook denkt men in India dat een lichtere huid voor meer succes in het leven staat. Er is zelfs een documentaire, genaamd “Obsessions: India: Fascinatie voor lichte huid” waarin te zien is dat mensen met een lichtere huid ook echt meer kans maken op een betere baan en zelfs in het vinden van een partner.

Vaak wordt ook het blanke schoonheidsideaal nagestreefd. In Korea willen de mensen vaak zo bleek zijn als maar mogelijk is. Het is een waar modeverschijnsel waar de massa massaal op in lijkt te gaan. Ook in Afrika wordt er massaal van huid blekende middelen gebruik gemaakt.

Wat de reden ook is waarom je de donkere huid lichter wilt maken, zorg er in ieder geval voor dat je dit op een verantwoorde en veilige wijze doet. Gebruik een crème die met natuurlijke producten is gemaakt en dus absoluut geen schade aan de huid kan verrichten.  Producten als Sterwit of Skinlight zijn hier hele goede voorbeelden van.

Volg de link voor info : link