Vertrouwenspact
Image default
Woning en Tuin

Einde van de winter

Voor veel mensen kan de vlag weer uit want het lijkt erop dat koning winter nu toch echt wel definitief het land heeft verlaten en er een periode aandringt van mooi zonnig lenteweer!  De Rijkswaterstaat kan definitief de strooimachine en de veegmachine weer in de stalling plaatsen want lage temperatuur rondom het vriespunt zijn zeer onwaarschijnlijk. Bij het merendeel van de bevolking zorgt het vooruitzicht van lekker weer al voor een betere stemming. Toch zijn er niet alleen maar voorstanders te vinden van het mooie lenteweer want er is ook een groep mensen in Nederland die deze periode het liefst helemaal overslaat namelijk de groep mensen met hooikoorts.

Speciaal voor mensen met diverse allergieën is er een speciale allergieradar ontwikkeld door het Leids Universitair Medisch Centrum en de Universiteit van Wageningen. In de komende periode voorspelt de allergieradar dat de elzenbomen massaal gaan bloeien en dat ze hierdoor ook pollen zullen afgeven. Mensen die allergisch zijn voor deze pollen zullen dus de komende periode hier veel last van gaan hebben en dat is natuurlijk nooit fijn!

Nu zijn er tegenwoordig ook allerlei methoden om de hooikoorts te bestrijden. Zo is er door de medische wereld de immunotherapie ontwikkeld. Zoals de naam in feite al beschrijft is deze methode gebaseerd op ons immuunsysteem. Bij de immunotherapie dient de behandelende arts de patient allerlei allergenen, de stoffen waar de patiënt allergisch voor is, voor. In haast alle gevallen gaat het hierbij om boompollen dan wel graspollen. De concentratie van de allergenen wordt door de arts telkens opgevoerd zodat het immuunsysteem hierop reageert en de patiënt minder allergisch wordt voor de gras-of boompollen. Het effect van deze methode is al in meerdere onderzoeken naar voren gekomen. Twijfel als patent van hooikoorts voortaan dus niet en laat je behandelen door een gekwalificeerde arts met deze methode!

Volg de link voor info : link