Vuur stoken

De meeste mensen vinden Vuur stoken heel erg leuk. Vuur stoken in de openhaard of kachel geeft ‘s winters net dat beetje extra warmte en gezelligheid die je dan nodig hebt. ‘s Zomers op frisse avonden kun je Vuur stoken in de tuinhaard. Lekker buiten zitten tot in de late uurtjes.

Vuur stoken met ovengedroogd openhaardhout

Soms koop je ergens Hout voor de openhaard en dan blijkt het nog helemaal niet droog te zijn. Het is dan moeilijk om het vuur aan te krijgen. Het gaat knetteren, het gaat sissen en er komt veel rook vanaf. Niet echt plezierig om dan bij een vuurtje te zitten. 

Openhaardhout wat in de oven is gedroogd is altijd gegarandeerd droog. Het voordeel daarvan is dat er minder opslagruimte nodig is. Hout wat op natuurlijke wijze wordt gedroogd moet minstens een jaar, soms wel twee jaar, opgeslagen worden om echt goed te drogen. Maar het grootste voordeel is natuurlijk dat Vuur stoken veel makkelijker gaat, het hout brandt goed en het knettert of rookt niet.

Volg de link voor info : link