Vertrouwenspact
Image default
Zakelijk

Tatoeages

Als je vandaag de dag een voetbalwedstrijd gaat kijken dan valt je direct een aantal zaken op. Voetballers hebben vaak de hipste kapsels en het merendeel van de voetballers zit onder de tatoeages. Sommige voetballers zijn zelfs zo trots op hun tatoeages dat ze zelfs met barre temperaturen een shirtje met korte mouwen dragen. Hoewel tatoeages recentelijk een trend lijken te zijn heeft het wel al een erg lange geschiedenis. Hoewel men het vermoeden heeft dat tatoeages al zo’n 10.000 jaar oud zijn heeft men enkel bewijs gevonden van tatoeages die circa 5300 jaar oud zijn. Toen men in 1991 namelijk een ijsmummie aantrof in een gletsjer in de Alpen had de ijsmummie in totaal 57 met koolstof gezette tatoeages.

Dat de ontwikkelingen met betrekking tot tatoeages niet hebben stil gestaan bewijst wel het feit dat de eerste tatoeages al zijn gezet met behulp van een 3D printer. Als deze ontwikkeling zich doorzet zijn de zogenoemde tattoo artiesten straks niet meer nodig en kan iedereen thuis zelf zijn tattoo zetten. Toch zal het nog wel een tijdje duren voordat dit echt realiteit is want er zijn nog wel aantal gebreken aan deze methode. Zo is het namelijk nog erg lastig om de huid strak en plat te houden tijdens het printen en is het ook bijna een onmogelijke opgave om echt details in een tattoo te krijgen.

Toch is het niet ondenkbaar dat dit wel de realiteit is over zo’n tien jaar want als men kijkt naar de grote ontwikkelingen in de printwereld dan kun je hier eigenlijk alleen maar bewondering voor hebben. Zo is er de QR code printer gekomen waardoor er tegenwoordig in elk bushokje wel een QR code valt te scannen of de Hot Foil printer die voor veranderingen in de industriële branche heeft gezorgd. Heeft u eigenlijk een tatoeage?

Volg de link voor info : link