Machines schoonmaken met industriële stofzuigers zorgt voor beter functioneren

Functioneren uw machines de laatste tijd niet meer zo goed? Dan is het wellicht tijd om deze eens goed schoon te maken met behulp van duurzame industriële stofzuigers. Het is verstandig om voor het schoonmaken van machines en gereedschappen industriële stofzuigers te gebruiken. Met een industriële stofzuiger kunt u bijvoorbeeld metaalresten, olie of emulsies eenvoudig, snel en vooral veilig uit uw machines verwijderen. Het onderhouden van machines is niet moeilijk en kost niet veel tijd en geld, dat merkt u wanneer u industriële stofzuigers daarvoor gebruikt. Uw machines en gereedschappen zullen bovendien langer meegaan bij regelmatig onderhoud.

 

Industriële stofzuigers voor opzuigen van ontbrandbare stoffen

Textiel, plastic, suiker, zetmeel, steenkool en lichte metalen; het zijn allemaal zeer ontbrandbare stoffen. Veel industrieën krijgen met deze stoffen te maken. In deze industrieën is schoonmaken heel belangrijk, want wanneer dit niet gebeurd, kunnen er gevaarlijk situaties ontstaan. En die wilt u natuurlijk liever voorkomen. Daarom is het verstandig om als bedrijf dat met ontvlambare stoffen te maken heeft industriële stofzuigers in huis te halen. Hiermee kunt u namelijk ontbrandbare stoffen opzuigen, zonder dat het gevaar bestaat dat de industriële stofzuiger ontploft. Industriële stofzuigers zijn namelijk beveiligd tegen explosies: ze voorkomen de ontsteking van ontbrandbare stoffen.

 

Industriële stofzuigers geschikt voor gevaarlijke stoffen

Gevaarlijke stoffen zijn in bepaalde sectoren aan de orde van de dag. Deze stoffen kunnen worden ingedeeld in verschillende categorieën: laag, medium en hoog risico. In sectoren waar veel gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen is hygiëne nog belangrijker dan in andere sectoren. Wanneer de regels betreffende hygiëne niet gehandhaafd worden, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van medewerkers. Voor het schoonmaken van werkplekken in deze industrieën is het verstandig om industriële stofzuigers te gebruiken. Deze beschikken namelijk over een speciaal stofcontainmentsysteem die totale veiligheid garanderen. Deze industriële stofzuigers kunnen met een gerust hart voor het opruimen van gevaarlijke stoffen gebruikt worden.

Volg de link voor info : link