Vertrouwenspact
Image default
Banen en opleidingen

Projectingenieur smart industrial ICT – Witteveen+Bos

Wilt u uw huidige kennis van slimme industriële ICT’s gebruiken om spraakmakende infrastructuurprojecten te realiseren?

Wij bieden je deze kans om de functie van ingenieur voor intelligente industriële ICT-projecten op te nemen. In deze functie ben je mede verantwoordelijk voor het uitvoeren van (voor) onderzoek, het ontwerpen en begeleiden van de realisatie van het project. Het kennisveld van slimme industriële ICT is een belangrijk onderdeel van infrastructuurprojecten.

Naast technische diepgang speelt ook innovatie een belangrijke rol. In deze projecten kun je zelfstandig of met enthousiaste collega’s aan de slag om verschillende advies- en ontwerpactiviteiten uit te voeren op het gebied van intelligente industriële ICT. Denk aan de business case van het smart grid, tunnelinstallatieontwerp, onderzoek na energieconversie, toepassing van slimme sensoren, risicoanalyse en machineveiligheidsonderzoek, uitgebreid functioneel ontwerp van sloten, energievoorziening voor sloten of brugaandrijvingen en onderzoek naar EMC (elektromagnetische compatibiliteit) Nature) normen en risicoanalyse van stroomvoorziening en noodspanning. Uw locatie is Amsterdam, Derwent, Rotterdam of Breda.

De Groep Industriële Automatisering en Duurzame Energie, onderdeel van de infrastructuur- en transportsector, voert enkele spraakmakende projecten uit, zoals de Oosterweelverbinding in Antwerpen, de Blankenburgverbinding bij Rotterdam, de exploitatie van de Schipholbrug in Amstelveen, elektrische bussen in Zwolle en infrastructuurprojecten. Verbeter de ICT- en machinebeveiliging. Voor Rijkswaterstaat. Voer onderzoek uit binnen het team, geef aanbevelingen, ontwikkel ontwerpen voor site-installatie en begeleid de implementatie ervan. Door de groei van activiteiten binnen de groep zoeken we versterking.

Wat wij vragen

 • HBO of WO opleiding in elektrotechniek, ICT, energietechniek, mechatronica, werktuigbouwkunde of gelijkwaardig;
 • Afgestudeerd, net afgestudeerd of meerdere jaren werkervaring hebben;
 • Affiniteit met multidisciplinaire projecten;
 • Een analytische en pragmatische instelling;
 • Een team speler;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Wat wij bieden

 • Samenwerken met jonge en enthousiaste collega’s in een multidisciplinair team;
 • Veelzijdige en uitdagende projecten;
 • Ruimte voor initiatief, verantwoordelijkheid en carrièremogelijkheden;
 • Uitgebreide begeleiding en uitgebreide interne en externe opleidingen;
 • Een speciaal trainingsprogramma voor pas afgestudeerden; “Beginner Track”;
 • Competitief salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen + Bos is een advies- en ingenieursbureau dat wereldwijde oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken in de sectoren water, infrastructuur, milieu en bouw. In een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers aan interessante projecten in binnen- en buitenland in een multidisciplinair projectteam. Ons werk vereist altijd nieuwe kennis en nieuwe verantwoordelijkheden, daarom is persoonlijke en professionele ontwikkeling noodzakelijk en gemotiveerd. Onze medewerkers zijn ambitieus en streven ernaar om hun best te doen en de beste kwaliteitsresultaten te leveren. Heb persoonlijk initiatief en ondernemersgeest. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

https://www.vindazo.nl/keywords/ict-coordinator.html