Vertrouwenspact
Image default
Internet

De kracht van het inschakelen van een Managed Service Provider

Een Managed Service Provider (kortweg MSP) kan u helpen om een cloud werkplek, ook wel een digitale werkplek genoemd, te creëren. Zo’n cloud werkplek heeft tot doel te zorgen voor gemakkelijke IT binnen uw bedrijf. In een cloud werkplek werken de mensen van een bedrijf samen. Het kan gaan om een groepsproject, maar ook bijvoorbeeld om een opslag van gedeelde bestanden, waar elk teamlid toegang toe heeft en voor zichzelf mee kan werken.

Het nut van een cloud werkplek

Een cloud werkplek is toegankelijk voor alle leden die toegang is verleend. Het enige dat zij naast toestemming nodig hebben om hiervan gebruik te kunnen maken is verbinding met het internet. U kunt dus werken vanaf kantoor, maar ook vanaf het een klant of op reis – in plaats van in de trein uit het raam te kijken, kunt u gewoon doorwerken. Op een cloud werkplek staan applicaties en gedeelde bestanden. Het enige dat nodig is in een apparaat dat met het internet verbonden is. Dat kan een PC zijn, telefoon of tablet.

Werken in de cloud: wat kost dat?

Aan het werken in een cloud werkplek zijn uiteenlopende kosten verbonden. Het gaat er uiteraard maar net om hoe uitgebreid uw netwerk in de cloud precies is en wat het personeel hier mee kan. Doorgaans worden cloudapplicaties en programma’s in pakketten aangeboden. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u vaak een pakket op maat uitkiezen of samenstellen. Cloudiction bijvoorbeeld is een Managed Service Provider dat u graag verder helpt, met professionals die u bij elke vraag en eventuele complicaties te woord staan.

Een Managed Service Provider: hoe werkt dat?

Een Managed Service Provider biedt de ideale oplossing voor bedrijven die gebruik (willen) maken van de cloud. Voorheen bestonden uitsluitend IT, plus beheer van soft- en hardware. Dat is inmiddels allemaal overschaduwd door de cloud, die verschillende voordelen heeft, onder meer gebruiksgemak. We kunnen er kortom niet meer omheen als bedrijven: de cloud is Goud en deze Managed Service Provider helpt u hier graag bij.