Vertrouwenspact
Image default
Woning en Tuin

Lees hier waar je op moet letten bij het kopen van een huis!

Van plan om een huis te kopen binnenkort en staan er al een aantal bezichtigingen op de planningDan zijn er verschillende zaken waar je goed op moet letten. Vooral wanneer je een starter bent en voor het eerst een huis gaat kopen, zijn veel factoren nog onbekend die meespelen bij het kopen van een huis. Welke factoren dat zijn vertellen wij jou in deze blog.  

Aardbevingsschade 

Tijdens een bezichtiging laten de verkopers altijd de mooie aspecten van het huis zien, maar vaak zie je niet op een oogopslag in hoeverre het pand bouwkundig in goede staat is. Aardbevingen zijn vaak de oorzaak van scheuren in de muren. Ook de steunpilaren zijn vaak goed toegetakeld door de bevingen in Nederland. Vooral mensen met woningen in de regio Groningen hebben hier veel last van. Grote gaswinning bedrijven zitten daar gevestigd en winnen gas voor bijna alle huishoudens in Nederland. Niets is vervelender dan er te laat achter komen dat het huis die je pas hebt gekocht veel bevingsschade heeft. Ga daarom altijd met een specialist zitten die vanuit zijn deskundigheid naar het huis kijkt.  

Riolering 

De riolering is essentieel voor een woning. Het afvalwater stroomt vanuit de badkamer, toilet, keuken op een hygiënische manier via de rioleringspijpen door naar de riolering. Bij oude huizen wil het nog wel eens voorkomen dat de riolering niet goed is aangesloten. Dit betekent dat wanneer je een dinosaurus aan het kleien bent op het toilet, het nergens goed naar toe kan spoelen! Vraag daarom altijd aan de makelaar wanneer er een rioolrenovatie is uitgevoerd. Vraag ook of een riool ontstopping bij het type huis dat je bezichtigt vaak voor komt. Liever alles goed gecheckt hebben dan er te laat achter komen! 

Mogelijkheid voor zonnepanelen 

Voor de mensen met een milieubewust oogpunt is het altijd goed om te checken of het mogelijk is zonnepanelen te plaatsen op de woning. Op deze manier ben je in staat zelf stroom op te wekken doormiddel van de zonnestralen op het huis. Niet alleen is dit goed voor het milieu, maar ook scheelt dat op de energierekening! 

https://ballsonly.nl/