Vertrouwenspact
Image default
Winkelen

Het hoe en wat van verlovingsringen

Een aanzoek doen is heel spannend. Je zenuwen staan strak gespannen. Nochtans heb je weinig nodig om een aanzoek te doen. Het enige dat je best meeneemt is een ring (en een mental voorbereiding). Weet je niet goed welke ring je moet selecteren voor deze speciale dag? Geen probleem. Laat je inspireren door dit verlovingsring advies van Wim Meeussen, goudsmid en juweelontwerper. 

Is een verlovingsring nodig?

Nee, je bent helemaal niet verplichting om een verlovingsring te kopen voor het aanzoek. Je mag dus gerust een ander cadeautje geven. Toch is het geven van een verlovingsring een traditie die zowat alle mannen in ons land volgen. Je aanstaande bruid verwacht waarschijnlijk een ring wanneer je op je knie gaat voor het aanzoek. Het kan dus nooit kwaad om deze traditie te volgen.

Welk budget leg je opzij? 

Hoeveel kost een verlovingsring? Of hoeveel moet je spenderen? Hier zijn opnieuw geen richtlijnen voor. Sommige mannen zeggen dat je minstens twee maandlonen moet investeren in de aankoop, maar dat is gewoon marketingpraat. Je hoeft heus niet zoveel geld op te doen. Er zijn al prachtige zilveren ringen te vinden rond de 150 euro. Voor een gouden verlovingsring starten prijzen rond 250 euro. De totale prijs is afhankelijk van het ontwerp, het materiaal en het aantal edelstenen.

Hoe vind ik een ring die ze mooi vindt? 

Elke juwelier heeft zijn eigen collectie sieraden. In ons land zijn dus duizenden verschillende verlovingsringen verkrijgbaar. Hoe vind je dan een model dat je vriendin mooi vindt? 

Wij raden aan om eerst een kijkje te nemen naar haar huidige juwelencollectie. Hoe ziet de vormgeving eruit, modern of eerder klassiek? Brede of smalle ringen? Met diamanten? Op basis hiervan heb je een goed idee wat haar stijl is. En bij twijfel kan je aan de verkoopster advies vragen.

Aan welke vinger doe je een verlovingsring?

Volgens de traditie wordt een verlovingsring aan de ringvinger van de linkerhand geschoven. Tijdens het huwelijk maakt deze ring plaats voor de trouwring. Sommige dames dragen beide aan dezelfde hand, terwijl andere dames de verlovingsring naar hun rechterhand brengen. Er zijn opnieuw geen vaste regels. Kies een vinger waar je jezelf goed bij voelt. 

 

https://www.wimmeeussen.be/nl/ringen/gouden-verlovingsringen