Vertrouwenspact
Image default
Aanbiedingen

Technisch beroep? Voorzie jezelf van de juiste kleding!

Technische beroepen vragen inzet in verschillende weersomstandigheden en op verschillende locaties. Op sommige locaties is het heel koud of heel warm en bij sommige werkzaamheden zijn je voeten niet helemaal veilig. Daarom is het belangrijk dat je tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden de juiste kleding draagt. Dit is niet alleen gezonder voor je, maar je voert ook gelukkiger jouw werkzaamheden uit. In deze blog bespreken we een aantal punten waar je rekening mee moet houden. 

 

Genoeg zakken

Je hebt vaak bepaalde instrumenten nodig, voor het uitvoeren van je werkzaamheden. Daarom is het belangrijk dat je genoeg zakken hebt om bijvoorbeeld onderdelen en klein gereedschap in te stoppen. Zo hoef je niet steeds heen en weer te gaan om bepaalde onderdelen te halen. Op deze manier kan je jouw werkzaamheden een stuk efficiënter uitvoeren. Er zijn verschillende broeken en jassen, die speciaal gemaakt zijn om een hoop onderdelen en instrumenten in te stoppen. Deze brokken en jassen hebben oneindig veel zakken hiervoor. 

 

Waterdicht en windafstotend

Het is ook belangrijk om jezelf te voorzien van een broek en jas die waterdicht en windafstotend zijn. Dit is voornamelijk handig bij beroepen waar je veel buiten werkt en in slechte weersomstandigheden. Hiervoor draag je meestal een broek en jas die windafstotend en waterdicht zijn. Daarnaast zijn er ook werkschoenen en -sokken die daarvoor gemaakt zijn.

 

Beschermend

Je moet ervoor zorgen dat jouw voeten beschermd zijn tegen vallende objecten. Hiervoor moet je werkschoenen met stalen of kunststof neuzen dragen. Jouw voeten blijven zo ongedeerd wanneer ze onder een zwaar object komen. Dit is een van de prioriteiten bij technische beroepen. 

 

Warm

Door middel van warme truien en dikke werksokken voorzie jij jezelf van warmte, tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. Werksokken voor heren zijn zelfs verkrijgbaar in een waterdichte variant en ze staan erom bekend extra warm te zijn. Op deze manier blijven je voeten zowel warm als droog.

https://www.underweardistrict.nl/nl/