Vertrouwenspact
Image default
Aanbiedingen

Tekenen dat de garagedeur gerepareerd moet worden

De meeste huiseigenaars weten hun huis prima veilig te houden van inbrekers, maar zien daarbij de beveiliging van hun garages over het hoofd. Het is daarom van groot belang dat u weet wanneer uw garagedeuren een reparatie nodig hebben! Met de volgende tips weet u zeker dat u er altijd op tijd bij bent om grote problemen voor te zijn.

 Storend lawaai

Hoort u getik of luid gezoem wanneer u de auto in de garage naar binnen rijdt? Dat kan erop wijzen dat er ergens in het systeem een probleem zit waar naar gekeken moet worden. Het geluid kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van de deurmechanismes of van veren die vervangen moeten worden. Als er eerder ingebroken is, kunnen ook specifieke reparaties nodig zijn in het geval dat de inbrekers bij hun acties bepaalde onderdelen beschadigd hebben. Wat het ook is, de kans is groot dat u het zelf niet kunt verhelpen. Aarzel in een dergelijk geval vooral niet om de lokale slotenmaker om hulp te vragen!

Slijtage

Een oudere garage kan zeker defecten oplopen als gevolg van slijtage die door de jaren heen niet goed is aangepakt. Vooral veren en torsiemechanismes krijgen hier vaak mee te maken. Als dit soort problemen niet direct gerepareerd worden, kunnen ze zelfs voor ongelukken zorgen. Veren zijn dan misschien ontworpen om tegen spanning te kunnen, maar te veel van het goede is zeker geen verwaarloosbaar probleem. 

Veroudering

Als u uw garage jaren geleden gebouwd of gekocht heeft, is er een goede kans dat u een kleine make-over nodig hebt. Heeft uw slot maar één code die bovendien niet veranderd kan worden? Heeft de elektronica geen extra batterij voor in noodgevallen? Hebt u nog steeds drie verschillende sleutels nodig om uw garage in te komen? Als het antwoord op dit soort vragen bevestigen is, moet er iets aan het beveiligingssysteem gedaan worden. Hiervoor zijn vandaag de dag verschillende soorten sloten te koop 

Fysieke afwijkingen

Als de garagedeuren scheef hangen of niet stabiel reageren wanneer u ze open- of dichtdoet, is er iets mis met de balans. Er kan bijvoorbeeld een veer kapot zijn gegaan aan één kant van de garagedeur. Ook is het mogelijk dat er verder in het mechanisme iets mis is. Een probleem als dit moet opgelost worden, en u kunt er zelfs voor kiezen om een geheel nieuwe deur te laten installeren.

Door goed op uw garage te letten en problemen in het beginstadium op te merken, bespaart u niet alleen op dure reparaties; uw woning blijft op die manier ook veiliger! 

Wilt u een professionele slotenmaker in handen hebben? Neem eens een kijkje op de website van Locksecure: http://www.locksecure.nl/slotenmaker-utrecht/Zij zijn al tientallen jaren professionals op het gebied van beveiliging en service.

Volg de link voor info : link