Vertrouwenspact
Image default
Dienstverlening

Bibliotheek systemen

Bibliotheken zijn al een zeer lange periode onderdeel van onze culturele gemeenschap. Jammer genoeg zijn er echter veel gemeenten alwaar de bibliotheken gaan sluiten, omdat er bijvoorbeeld geen geld meer voor is. Dat is heel erg jammer, want zeker arme gezinnen kunnen veel profijt van een bibliotheek hebben. Boeken kopen kan namelijk flink aan de prijs zijn, dus in die gevallen kan het huren van boeken een mooie oplossing zijn. Tegenwoordig werkt een bibliotheek anders dan vroeger. Je kunt spreken van nieuwe bibliotheek systemen. Maar wat is er dan zoal veranderd? In dit artikel gaan wij daar dieper op in, want het is wel interessant om na te gaan hoe snel de technologie veranderingen in ons leven naar voren brengt.

 

Automatisch reserveren

Tegenwoordig is het bijvoorbeeld mogelijk om automatisch te reserveren. Meestal kan dit gewoon online, want daar zijn de collecties van de meeste bibliotheken in Nederland al opgenomen. Dat is uiteraard zeer bijzonder te noemen, want nog niet zo lang geleden kon je alleen maar reserveren bij een specifieke balie. Nu heb je dus veel minder contact met medewerkers en dat is aan de ene kant jammer te noemen, maar tegelijkertijd is de wijze waarop momenteel alles werkt wel zeer handig.

 

Boeken automatisch lenen

Een ander voordeel is dat je niet met meer met je stapel boeken langs een medewerker moet met de nieuwe bibliotheek systemen. Dit was nog niet zo lang geleden ook nog niet het geval. Elk boek moest toen met een apparaat worden gescand, maar die tijden zijn ook voorbij. Tegenwoordig kun jij je bibliotheekpasje ergens tegenaan houden en vervolgen staat deze op je account.

De automatisering van bibliotheek systemen heeft kortom veel prachtige voordelen met zich meegebracht. In dit artikel hebben we twee belangrijke veranderingen besproken. Er zijn echter nog ouderwetse bibliotheken, maar daar zijn er steeds minder van.