Vertrouwenspact
Image default
Dienstverlening

Sandwichpanelen

Wat kun je als ondernemer of particulier met sandwichpanelen? 

Zowel ondernemers als particulieren kiezen bij verbouwingen of nieuwbouw van hun bedrijf of woning steeds vaker voor het gebruik van sandwichpanelen. Sandwichpanelen worden hoofdzakelijk gebruikt als dakbekleding, maar ook om wanden cq. gevels van loodsen en woningen en zelfs bestelbusjes aan de binnenzijde mee af te werken. Dit klinkt allemaal leuk, maar wat maakt di type panelen nu zo interessant als constructiemateriaal? Wat is de meerwaarde van dit soort materiaal?
 

De samenstelling van sandwichpanelen

Sandwichpanelen bestaan uit drie lagen. Daarom worden ze ook wel sandwich genoemd: de twee buitenste panelen, gemaakt van rvs aluminium cq. verzinkt staal, klemmen een binnenlaag af die gemaakt is van goed isolerend kunststof. De opbouw van de panelen zorgt ervoor dat er geen koudebruggen kunnen ontstaan. Om die reden zijn sandwichpanelen erg populair: ze isoleren namelijk als de beste! Dit is natuurlijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met sandwic panelen ga je aanzienlijk besparen op je energie-uitgaven. En dat is natuurlijk altijd prettig! 

 

Licht materiaal dat naadloos en snel gelegd kan worden

Panelen van het type sandwich hebben als voordeel dat ze een speciale rand hebben, waardoor ze naadloos op elkaar aangesloten kunnen worden. De platen zijn relatief licht en handzaam. Hierdoor zijn ze snel op het dak te leggen of op wanden en gevels te bevestigen. Het lichte gewicht is fijn omdat er daardoor geen aanpassingen in de dakconstructie of aan gevels gedaan hoeven worden. 

 

Eenvoudig te reinigen & veel keuzemogelijkheden

Sandwichpanelen staan erom bekend dat ze eenvoudig en snel te reinigen zijn. Meestal spoelt het op daken de bovenkant snel schoon. De rest kun je met een bezem, veger en/of doek razendsnel afnemen. Het fijne is verder nog dat de panelen in allerlei formaten en kleursamenstellingen verkrijgbaar zijn. Je kunt het qua kleur of model zo bijzonder niet bedenken, of met sandwichplaten is het mogelijk. Bekijk nu alle mogelijkheden die er zijn en vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan!