Vertrouwenspact
Image default
Dienstverlening

Wat is chiropractie, waar is het voor en hoe wordt het gedaan?

Chiropractie is een gezondheidsberoep dat verantwoordelijk is voor de diagnose, behandeling en preventie van zenuw-, spier- en botproblemen door middel van een reeks massage-achtige technieken die in staat zijn om de wervels, spieren en pezen in de juiste positie te brengen.

Chiropractie Technieken moeten worden toegepast door een getrainde behandelaar en kunnen worden geïndiceerd als aanvullende en alternatieve behandeling voor bijvoorbeeld ontwrichtingen en ter verlichting van rug-, nek- en schouderpijn. Chiropractie helpt niet alleen om de pijn in sommige delen van het lichaam te verminderen, het kan ook helpen om het algemene welzijn te verbeteren door het verminderen van de spanning, het verhogen van de bloedstroom in het lichaam en het verlagen van de bloeddruk.

Chiropractie is een aanvullende en alternatieve behandeling geïndiceerd voor sommige aandoeningen, zoals:

  • Nekpijn;
  • Rugklachten;
  • Schouderpijn;
  • Nekklachten;
  • Hernia;
  • Artrose;
  • Migraine.

 

De Chiropractor Ede, maakt bepaalde bewegingen die de juiste beweging van de wervelkolom of een andere locatie van het lichaam kunnen herstellen en dit zorgt ervoor dat de pijn wordt verlicht. Als gevolg daarvan is er een afname van de spierspanning, waardoor de doorbloeding toeneemt en de bloeddruk daalt, wat het gevoel van ontspanning en welzijn geeft. 

 

Hoe chiropractie wordt uitgevoerd

Chiropractie moet worden gedaan door een Chiropractor Ede die is opgeleid in het gebied, want voordat de sessies beginnen moet een beoordeling van de persoon worden uitgevoerd, zodat de huidige klachten kunnen worden geanalyseerd, om de geschiedenis van persoonlijke en familiale ziekten te achterhalen en om te controleren of deze techniek echt geïndiceerd is, en in sommige gevallen kan een doktersafspraak met een specialist worden aanbevolen, zoals met de orthopeed.

De Chiropractor Ede kan ook een evaluatie maken van de houding en de gewrichten analyseren, waarbij hij het bewegingsbereik ziet. Na deze eerste evaluatie zal de chiropractor een behandelingsprotocol aangeven, dat bestaat uit een aantal sessies die worden gedefinieerd op basis van het probleem van de persoon.

Tijdens de sessie maakt de chiropractor een reeks bewegingen in de wervelkolom, spieren en pezen, alsof het een massage is, waarbij de gewrichten worden gemobiliseerd. De Chiropractor Ede kan ook oriëntaties maken van oefeningen voor houdingscorrectie en spierontspanning technieken voor de persoon om thuis verder te gaan, en deze professional geeft geen medicamenten en ook geen operaties aan.