Vertrouwenspact
Image default
Electronica en Computers

Bespaar energie met een frequentieregelaar!

Frequentieregelaar

Wanneer u een bedrijf in bijvoorbeeld de bouw heeft, heeft u vast weleens gehoord van een frequentieregelaar. Misschien heeft u er al één. Een frequentieregelaar, ook wel een frequentievervormer is een elektronische schakeling die de frequentie van een signaal kan veranderen terwijl de spanning ook mee varieert maar het koppel behouden blijft. Een frequentieregelaar wordt vaak gebruikt om de snelheid van een asynchrone motor te regelen door de frequentie van het draaiveld te veranderen. Het hart van de frequentieregelaar (een AC-DC-inverter) zorgt voor het in- en uitschakelen van de voedingsspanning in een frequentie geregeld uitgangssignaal. Hierdoor wordt er een zuiver signaal gegeven en door de microcontroller worden de schakelaars aangestuurd. Alle afwijkingen in het signaal worden omgezet naar harmonische signalen via verschillende filters. Een frequentieregelaar wordt aangestuurd door de gewenste koppel, snelheid of positie die als waarde in de microcontroller wordt aangeboden. Er zijn verschillende aanstuurmodes, zo is er bijvoorbeeld: open loop, closed loop, 1-fase frequentieregelaar en een 3-fase frequentieregelaar.

Wanneer wordt een frequentie regelaar gebruikt?

Frequentieregelaars worden gebruikt bij vele elektrische aandrijvingen wanneer het verloop van de snelheid precies geregeld moet worden. Voorbeelden hiervan zijn:

–          Hijsinstallaties

–          Pompen

–          Roerwerken

–          Transportbanden

–          Ventilatoren

–          Wikkelapplicaties

Maar ook bij vele hout of metaalbewerkingsapparatuur waarbij de snelheid variabel moet zijn voor de vele materialen die worden gebruikt. Bijvoorbeeld:

–          Kolomboormachines

–          Draaibanken

–          Freesbanken

Maar frequentieregelaars worden niet alleen gebruikt om de snelheid te bepalen, maar ook om energie te besparen. Dit gebeurt vooral bij ventilatoren.

Er zijn vele online winkels die dit verkopen en u het juiste advies kan geven voor uw bedrijf. Ook zijn dit meestal bedrijven die gehele systemen verkopen gespecialiseerd op uw vakgebied. Het bedrijf heeft veel verstand van programmeertalen en weet precies wat diegene moet doen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

 

 

Volg de link voor info : link