Vertrouwenspact
Image default
Electronica en Computers

Het digitale schoolbord en de toekomst

Het digitale schoolbord is al geruime tijd op de markt maar heeft ook een enorme ontwikkeling meegemaakt. Een digibord huren is zelfs mogelijk tegenwoordig. Zelfs nu is de ontwikkeling nog steeds bezig en worden de mogelijkheden steeds breder. Beeld en geluid is sterk verbeterd maar ook de software waarmee o.a. een bijdrage kan worden geleverd aan het leersysteem op school is sterk verebeterd. Waar we in eerste instantie vooral zagen dat een digibord werdt gebruikt op universiteiten is nu het basisonderwijs als ook het vervolgonderwijs de belangrijkste doelgroep. We zien dat er mogelijkheden zijn die het nog meer interactiever werken steeds populairder maakt. Denk aan het gebruik van de ipad bij leerlingen die met het digibord kunnen communiceren. De leerkracht heeft op deze manier de mogelijkheid samen met de leerlingen interactief te werken.

Webbased software

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van webbased software die het mogelijk maakt het digitaal schoolbord te besturen. De software wordt vanuit een centrale plek in de cloud onderhouden en wat er in het klaslokaal alleen nodig is is een internet verbinding. Het voordeel hiervan is natuurlijk het onderhoud, snelheid maar ook het gemak van en de laatste ontwikkelingen up to date houden. De software kan hierbij voor verschillende type van digiborden zelfstandig worden herkend en bijgewerkt worden wanneer dit noodzakelijk is. Maar ook heeft dit als voordeel dat de software meer compatible is en dus ook programma’s eenvoudig kunnen worden uitgewisseld.

De laatste technologische ontwikkelingen

Het continue vernieuwen van het digitaal schoolbord gebeurd op verschillende vlakken. Zo wordt er steeds vaker gebruik gemaakt infrarood, hogere resoluties van de pixels van het scherm, grotere afmetingen van het scherm, minder bekabeling, mobiliteit en de mogelijkheid het digibord te verplaatsen, geluid en toepassingen. Kortom veel gebieden waar dus kennis voor nodig is om ook een goed advies te kunnen geven. Bij Faas in Westervoort weten ze de klant altijd optimaal te adviseren.

Volg de link voor info : link