Vertrouwenspact
Image default
Internet

Livestreams op Nu.nl

 

Nu.nl behoort tot de meest vezochte websites van Nederland. Heel veel mensen checken de site van Nu.nl meerdere keren per dag. Nu.nl is altijd opzoek naar mogelijkheden om het webdesign te verbeteren. Het bedrijf gaat nu experimenteren met het live streamen van beelden van evenementen.

Om te kijken of de gebruikers van de website interesse hebben in livestreams gaat Nu.nl  het grote evenement de Nijmeegse vierdaagse gebruiken om dit te peilen. Beelden gemaakt door verslaggevers en het publiek kunnen dit jaar live gevolgd dus worden op de website van Nu.nl. Het bedrijf gaat gebruiken maken van de tool Cameraad. Deze tool heeft het bedrijf niet geheel zelf ontwikkeld maar in samenwerking met TNO. Tevens heeft het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek een bijdrage geleverd in de kosten van de ontwikkeling. De ontwikkelingskosten waren namelijk best hoog maar uiteindelijk is het dus allemaal goed gekomen.

Als het nieuw interactie ontwerp goed bevalt ligt de weg open voor veel meer nieuwe mogelijkheden voor Nu.nl. Zo willen ze bijvoorbeeld Cameraad gebruik maken om live uit te zenden vanuit de wandelgangen van de Tweede Kamer. Het is hierbij ook de bedoeling dat niet alleen verslaggevers beelden zullen maken maar ook het publiek zelf. De mate van interactie met de bezoekers van Nu.nl is dus erg belangrijk. De app van Nu.nl wordt in dit gehele verhaal erg van belang want de gebruikers van deze app kunnen hiermee de beelden uploaden. Via een druk op de knop in de app kunnen de gebruikers direct beelden via nu.nl uitzenden. Het bereik van Nu.nl is hiermee ook erg groot want er zijn momenteel ruim vijf miljoen downloads van de app. In potentie heeft het bedrijf dus vijf miljoen video-verslaggevers. We zijn reuze benieuw of deze nieuwe stap van Nu.nl uiteindelijk ook echt gaat slagen!

 

Volg de link voor info : link