Vertrouwenspact
Image default
Rechten

Conflict bij een ontslag? Schakel een advocaat arbeidsrecht in

Bij het starten van een nieuwe baan, is het belangrijk om een goede arbeidsovereenkomst aan te gaan. Dit om mogelijke arbeidsconflicten te vermijden. Het is zaak om goede afspraken te maken. Het arbeidsrecht is het recht tussen werknemer en werkgever, en gaat over bepaalde verplichtingen, opgesteld in een contract.

Arbeidsrecht

Bij het arbeidsrecht komt er veel meer bij kijken dan alleen het opstellen van een arbeidsovereenkomst. Het opstellen komt daar zeker in voor, maar bijvoorbeeld ook de beëindiging van de overeenkomst, ziekteverzuim en ontslag op staande voet. Al deze vraagstukken maken deel uit van het arbeidsrecht. De belangrijkste vraagstukken staan in het Burgerlijk Wetboek. Komen werknemer en werkgever daar niet uit? Dan is er de mogelijkheid om een advocaat arbeidsrecht in te schakelen.

Belangrijke punten van het Burgerlijk Wetboek

  • Het opzetten van een arbeidsovereenkomst
  • Het beëindigen van de arbeidsovereenkomst
  • Vakantiedagen en overig verlof
  • Bijzondere verplichtingen van de werkgever
  • Bijzondere verplichtingen van de werknemer

Inschakelen van een advocaat

Als er een advocaat arbeidsrecht om de hoek komt kijken, dan zijn werknemer en werkgever het vaak niet eens over bepaalde vraagstukken. Een arbeidsrecht advocaat is puur gericht op de zaken van het arbeidsrecht, en zal ook goed het nieuws en wijzigingen in de gaten houden. Dit omdat er voortdurend wijzigingen zijn in dat arbeidsrecht. Dagelijks zijn er nieuwe ontwikkelingen, en deze worden allemaal nauwlettend in de gaten gehouden.

Vaak is een eerste gesprek met een advocaat al een goede stap. Met zo’n gesprek komt de advocaat erachter wat men precies wil bereiken. ‘Wat is het conflict?’, waarom bent u ontslagen?, wat wilt u bereiken?’ zijn verschillende vragen die de advocaat kan stellen. Aan de hand van de antwoorden komt de advocaat arbeidsrecht tot een duidelijk advies. Met dit advies hoopt de advocaat dat het conflict zo snel mogelijk kan worden opgelost.

Het is belangrijk dat men niet meteen akkoord gaat met het ontslag, maar durft om juridische stappen te nemen. En dit doet men door het inschakelen van een advocaat arbeidsrecht. Aspremont Advocaten kan daarbij helpen als het gaat om het geven van duidelijk advies. Zij staan zowel werkgevers, als werknemers bij. Zo kunnen zij het verhaal van beide kanten horen. Het doel is om de oplossing zo effectief mogelijk te maken.