Vertrouwenspact
Image default
Verbouwen

Woonkamer verbouwen? Drie tips!

Ben jij van plan om de woonkamer te gaan verbouwen? Goed idee! Hoewel het verbouwen van een woonkamer een enorm arbeidsintensieve en tijdrovende klus is, geeft het eindresultaat vaak ontzettend veel voldoening. Wil jij het dit keer echt goed aanpakken? In dit artikel delen we een aantal tips om de verbouwing van je woonkamer soepel te laten verlopen.

Een goede ondervloer

Wanneer je gaat verbouwen zit de kans er dik in dat je ook een nieuwe vloer aan gaat leggen. Om te zorgen dat jouw vloer stevig ligt en bijvoorbeeld niet loslaat of gaat kreuken of hobbelen is een goede ondervloer een absolute must. Laat bijvoorbeeld een cementdekvloer leggen als laatste onderlaag voor je nieuwe vloer. Laminaat of PVC is gemakkelijk zelf te leggen, voor andere vloeren kan het fijn zijn om een professional in te huren.

Combineer zoveel mogelijk projecten

Pak jouw verbouwing in één keer goed aan en neem alles onder handen wat onder handen genomen moet worden. Je wilt niet vlak na je verbouwing alsnog opnieuw moeten klussen. Moet de woonkamer leeggeruimd worden omdat je een open haard in gaat bouwen, of omdat je een nieuwe vloer moet leggen, pak dan direct alle andere dingen mee die je op termijn toch nog wilde veranderen. Vervang bijvoorbeeld de ramen of kozijnen en als je dan een nieuwe vloer aanlegt, waarom combineer je hem dan niet direct met vloerverwarming. Misschien heb je een flinke klus voor de boeg wanneer je alles in één keer aanpakt, maar je hebt daarna jarenlang geen omkijken meer naar je woonkamer.

Creëer een tijdelijke nieuwe woonkamer

De woonkamer is een belangrijke ruimte in het huis. Als je deze gaat verbouwen en hem dus tijdelijk niet kan gebruiken kan dat een flinke inbreuk zijn op je kwaliteit van leven. Creëer daarom een tijdelijke nieuwe woonkamer, waar je alsnog gezellig kunt zitten met vrienden en familie en even tot rust kan komen na een lange werkdag. Wellicht kun je ergens in de gang of op de overloop tijdelijk je bank, een luie stoel en de TV kwijt. Maak er een gezellig hoekje van zodat je daar echt even tijdelijk kan gaan leven.