Vertrouwenspact
Image default
Woning en Tuin

Vintage vloerlampen

Waarom heeft vintage zoveel aandacht tegenwoordig? Is het de nostalgie die er van uitstraalt? Of is het het herkenbare? We hebben ooit wel eens bij oma of tante zo’n lampen gezien en vonden ze toen niet echt zo mooi? Nu, zovele jaren later, denken we terug aan die felle kleuren, dat overdadige interieur, en zijn er eigenlijk wel door gecharmeerd? Dit is nu precies de kernzaak van vintage: de oude spullen die nu in een ander kader opnieuw tot hun recht komen. Wat vroeger weggegooid werd, krijgt nu opnieuw waarde. Misschien is vintage een reactie op de wegwerpmaatschappij die zo lang heeft gezegevierd?

Vintage vloerlampen hebben in huizen van de jaren ’60 en ’70 de huisbewoners licht gebracht in donkere momenten. Ze zien er zo kleurig uit. Herken je de twee ronde oranje bolletjes op een fijne chroomkleurige poot? Je kon ze zo leuk verstellen in hoogte en richting. Of zie je het enorme rode geëmailleerde onderstel met de super grote lampenkap in oranje-rood-wit gebloemde stof nog voor je ogen? Ze gaf zo’n gezellig warm licht in die ene hoek. Wil je het toch liever wat minder heftig, dan zijn er nog de oude vloerlampen uit werkplaatsen of bijvoorbeeld uit de film- en fotografiewereld. De driepoot met de grote spot is er één van. Zij zijn neutraler van kleur maar zien er eveneens uit alsof ze een ziel hebben. Maar ook zij zijn vintage. Wees gerust: voor elk interieur vind je een passende vloerlamp. Er is heel veel keuze op de markt. Ook qua prijs heb je heel wat variatie: van spotgoedkoop in tweedehandszaken tot ultra duur in design winkels. Je bepaalt zelf hoever je hierin gaat. 

Vintage vloerlampen komen het best tot hun recht als ze nog met andere vintage spullen worden gecombineerd. Stem je meubels en andere accessoires af op mekaar, hou ze in dezelfde vintage stijl en versterk deze leuke look met je verlichting. Niet enkel vloerlampen, maar alle soorten lampen (tafellampen, hanglampen, enzovoort) gaan de sfeer in je huis bepalen. Vintage is een soort levenswijze: je blijft zoeken naar leuke spullen, je blijft je interieur aanpassen en aanvullen. Ook vintage vloerlampen ontsnappen hier niet aan!

Volg de link voor info : link