Vertrouwenspact
Image default
Woning en Tuin

De LED lamp nader onderzocht

De toepassingsmogelijkheden van LED lampen
We hebben waarschijnlijk allemaal al gehoord van LED verlichting en misschien maak je er al gebruik van in jouw woning. De toepassingsmogelijkheden die LED lampen bieden zijn dan ook enorm. Op heel veel verschillende plaatsen worden deze lampen daarom toegepast. Het gaat dan vaak om plekken waar voor een langere tijd verlichting nodig is. Vooral het energiezuinige karakter is dan belangrijk. Want waar voorheen de lampen nog vaak verwisseld moesten worden is nu een lamp die langer meegaat. Het staat eigenlijk ook heel dicht bij het bewust leven waar we steeds vaker mee bezig zijn. Een steentje bijdragen hieraan is dus al mogelijk door het aanschaffen van LED lampen. Het is vanzelfsprekend dat dit niet de enige redenen zijn. Want het is ook een belangrijke kostenbesparing. Je kunt al zo’n 50 euro per lamp per jaar besparen. Dat gaat dus behoorlijk schelen op de energierekening. De reden hiervoor is het rendement van de LED lamp. Het hoge rendement van maar liefst 50% zorgt ervoor dat er 50% van de energie wordt verbruikt en omgezet is tot licht. Zelfs de levensduur van LED lampen zijn aanzienlijk langer. Je kunt zeker rekening houden van 50.000 branduren. Wanneer we dit gaan vergelijken met een gloeilamp die gemiddeld 1.000 branduren heeft is het verschil wel duidelijk. De LED lampen zijn vandaag de dag op bijna alle lampen toe te passen. Daarom zien we ze terug in zowen huizen als op kantoren. Voornamelijk de lampen die een langere tijd aan staan zijn uiterst geschikt voor de LED lampen. 

Zo werken LED lampen
Het is altijd interessant om de techniek achter iets te weten. Daarom gaan we dat natuurlijk ook uitleggen voor de LED lamp. Want deze verlichting bezit over een halfgeleidertechniek. Deze functie zorgt ervoor dat wanneer de lamp aangaat, maar een heel klein beetje stroom tot licht wordt omgezet. Dit hele kleine beetje licht heeft natuurlijk iets nodig waardoor het wordt vergroot. Het moet gebundeld worden in een een bepaalde richting stralen. Om dit voor elkaar te krijgen wordt de lens toegepast. Deze lens maakt het mogelijk om dat kleine beetje licht bij elkaar te krijgen tot een straal. Dat is uiteindelijk het licht dat jij als resultaat ervaart.

Het lichtgebruik van de LED lamp
Bij LED is het lichtgebruik afwisselend. De lamp is namelijk in bijna alle soorten lichtkleuren te verkrijgen. Denk daarbij aan extra warm wit, warm wit, koel wit, gewoon daglicht of neutraal wit. Deze soorten kleuren worden verkozen naar aanleiding van het door waarvoor het dient. De warme kleuren worden daardoor veel gebruikt in de woonkamer. Want het is ideaal om sfeer mee te creëren. Terwijl de supermarkt beter af is met koel wit licht. Je ziet maar dat hier goed over is nagedacht. Zodat iedere situatie aangenaam is. 

De levensduur en het rendement
De grootste populariteit is te danken aan het rendement en de lange levensduur. Want vergeleken met de gloeilamp heeft deze variant maar liefst 50x meer branduren. Kies dus verstandig en ga ook voor LED verlichting.

Ook in landelijke lampen kunnen led lampen worden verwerkt. Op verschillende websites waar landelijke hanglampen worden verkocht, worden ook bijpassende LED lichtbronnen verkocht.

Volg de link voor info : link