Vertrouwenspact
Image default
Woning en Tuin

Wilt u een groendak aanleggen?

Meer weten over groendak aanleggen?

U bent van plan een groendak aan te leggen, maar weet niet zo goed waar u moet beginnen? Geen nood! NatureGreen legt u op deze pagina uit hoe u de aanleg van het dak het beste aan kunt pakken. Het lijkt misschien een hele uitdaging, maar eigenlijk is het aanleggen van een groendak heel gemakkelijk. Daarom kiezen de meeste mensen er dan ook voor om zelf aan de slag te gaan, maar dit hoeft natuurlijk niet. Het is bij NatureGreen ook mogelijk om een expert in te huren, bijvoorbeeld wanneer u het sedum op een grote oppervlakte aan wilt leggen of wanneer u bang bent om fouten te maken.

Zelf leggen of laten leggen?

Wanneer u een groendak afneemt, kunt u er voor kiezen deze zelf te laten leggen, of dit over te laten aan een expert. Voor beide opties valt natuurlijk wat te zeggen, afhankelijk van de oppervlakte van het dak, de hoeveelheid obstakels en uw eigen ervaring. Wanneer u er voor kiest een specialist in te schakelen, is dit natuurlijk wel wat duurder dan wanneer u zelf aan de slag gaat. Toch is het voor sommige mensen zo dat deze kosten op wegen tegen de baten. Door de aanleg uit te besteden weet u namelijk zeker dat de klus goed wordt uitgevoerd en hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele schade!

Goed begin is het halve werk

Wanneer u er voor kiest het groen dak zelf aan te leggen, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Een goed begin is immers het halve werk! Daarnaast is het verstandig om stapsgewijs te werk te gaan. Zo voorkomt u fouten en behoudt u het overzicht. Hieronder hebben we de stappen in de aanleg van een groen dak op een rijtje gezet:

  • Het dak schoonmaken
  • Aanbrengen van de drainagelaag
  • Aanbrengen van het scheidingsprofiel
  • Aanbrengen van de substraatlaag
  • Aanleggen van de vegetatiematten of trays
  • Aanleggen van de grindlaag
  • Het dak water geven
  • Het dak onderhouden en bemesten

Voor u het weet kunt u al genieten van uw eigen aangelegde groendak!

Groendaksystemen NatureGreen

Bij NatureGreen verkopen we verschillende groendaksystemen, zoals sedumtrays en sedummatten. Deze zijn beiden heel gemakkelijk zelf te plaatsen, doordat u de trays zo in elkaar kunt klikken en de matten zo op het dak uit kunt rollen. Groen gaan was nog nooit zo simpel!