Vertrouwenspact
Image default
Aanbiedingen

De beste ouderwetse spelletjes om te spelen tijdens de feestdagen

De beste ouderwetse spelletjes om te spelen tijdens de feestdagen

Het is weer die tijd van het jaar! De feestdagen staan voor de deur en dat betekent tijd doorbrengen met familie en vrienden. Als je op zoek bent naar leuke spelletjes om te spelen tijdens je vakantie bijeenkomsten, zoek dan niet verder! Hier zijn enkele van de beste ouderwetse spelletjes om iedereen in de vakantiestemming te krijgen.

 

1. Sjoelen

Dit klassieke spel is perfect voor grote en kleine familiebijeenkomsten. Alles wat je nodig hebt is één of meerdere sjoelbakken en de daarbij horenden pucks . De spelers schuiven de puck om beurten over het oppervlak en proberen hem in een van de scoorzones aan het eind van het bord te krijgen. De eerste speler die de score limiet bereikt, wint!

 

2. Schaken 

Een van de oudste en populairste bordspellen die er bestaan, schaken is een geweldig spel voor spelers van alle leeftijden. Het vereist strategisch denken en vooruit plannen, waardoor het perfect is voor die lange winteravonden binnenshuis. 

 

3. Scrabble

Een ander klassiek bordspel, Scrabble is perfect voor gezinnen met jonge kinderen. Het is een geweldige manier om kinderen te helpen nieuwe woorden te leren en hun woordenschat uit te breiden. De speler met de hoogste score aan het eind van het spel wint! 

 

4. Dammen

Een tijdloos spel waar mensen van alle leeftijden van kunnen genieten, dammen is perfect voor wie een ongedwongen spel wil dat niet al te veel denkwerk of strategie vereist. De eerste speler die al zijn stukken verliest (of die geen legale zetten meer kan doen) verliest het spel. 

 

5. Monopoly

Misschien wel het populairste bordspel aller tijden, Monopoly is perfect voor wie van een beetje vriendschappelijke competitie houdt. Het doel van het spel is om de rijkste speler te worden door eigendommen te kopen en huur te innen van andere spelers. De speler met het meeste geld aan het eind van het spel wint!

 

https://www.speelplezier-online.nl/