Vertrouwenspact
Image default
Energie

Toe aan een nieuw keukenblad? Dan is dit alles wat jij moet weten!

De keuken is tegenwoordig vaak het hart van het huis en wordt gebruikt als multifunctionele ruimte. Natuurlijk kan het voorkomen dat je super tevreden bent met je keuken maar dat het blad toch niet helemaal in de smaak valt. Om daar nou een hele nieuwe keuken voor te plaatsen is wat overdreven, je kunt namelijk gewoon het keukenblad laten vervangen.

Hoe lang gaat een keukenblad mee?
In Nederland wordt een keuken gemiddeld na 20 jaar vervangen, toch gaat een aanrechtblad gemiddeld maar 15 jaar mee. Natuurlijk is dit totaal afhankelijk van de materialen die zijn gebruikt voor het keukenblad en de kwaliteit. Hout is bijvoorbeeld erg gevoelig voor krassen.

Hoe demonteer je een keukenblad?

Het keukenblad verwijderen uit je keuken lijkt vaak lastiger dan je denkt. In de meeste gevallen en keukens zit het blad simpel weg gewoon aan de onderkant vastgeschroefd en kan dan ook simpel los gehaald worden. Wel is het ook belangrijk dat je er rekening mee houdt dat het keukenblad meestal is vastgekit waardoor je deze moet lossnijden. Heb je een keuken met een hoek? Draai dan altijd eerst de koppelbouten los.

Nieuwe keukenblad plaatsen

Wanneer je het nieuwe keukenblad gaat plaatsen is het belangrijk om rekening te houden met de uitsparingen die je moet maken in het blad. Je moet namelijk ruimte maken voor onder andere de spoelbak, de kookplaat en de kraan. Zorg dat wanneer je de uitsparingen hebt gezaagd je altijd de zaagranden af kit tegen waterschade.

Nog meer renoveren in de keuken?

Wil je voor een compleet nieuwe aanrecht en keuken look gaan, dan kun je natuurlijk overwegen om nog meer te vervangen. Zo kun je denken aan een nieuwe spoelbak, kraan of zelf nieuwe keukenfrontjes. Alle onderdelen zoals ook de achterwand zijn gemakkelijk te vervangen, wil je meer weten over het vervangen van onderdelen van je keuken klik dan hier.