Vertrouwenspact
Image default
Aanbiedingen

Leren fietsen op een driewieler

Leren fietsen op een driewieler

Je denkt waarschijnlijk ‘ach hoe moeilijk kan het zijn? Je kunt toch niet omvallen!’. Toch blijkt fietsen op een driewieler in de praktijk even wennen te zijn. Je voelt namelijk al snel wanneer een pad niet helemaal vlak is en daardoor moet je soms bijsturen om toch rechtdoor te gaan. We geven je daarom een aantal tips om te wennen aan de driewielfiets.

 

Voorbereiding

Begin met het instellen van je nieuwe driewieler. Hierbij zorg je dat het zadel/de stoel op de juiste hoogte staat. Je voeten hoeven de grond niet te raken omdat je bij stilstand gewoon kunt blijven zitten. Het is belangrijker dat je knie lichtjes gebogen is wanneer het pedaal het verst van je is. Je armen moeten daarnaast ook licht gebogen zijn en je moet ontspannen kunnen zitten. 

 

Rechtdoor fietsen

Op een driewieler is je raakvlak met de grond breder waardoor je op een scheef lopende weg ook licht naar links of rechts gestuurd kunt worden. Je moet dan bijsturen om gewoon rechtdoor te fietsen. Probeer gewoon recht te blijven zitten, je hoeft geen tegengewicht te geven op een driewieler. Je zult automatisch je voet naar de grond willen zetten wanneer je nog langzaam gaat of als je denkt dat het fout gaat. Dit hoeft niet want je valt niet om als je langzaam gaat of stilstaat. 

 

Bochten maken

Begin je een beetje te wennen aan de rechte stukjes, dan kun je proberen een scherpere bocht te maken. Je kunt dit het beste doen met weinig vaart om te voelen hoe de fiets reageert. Het grote verschil is dat je op een driewieler gewoon rechtop blijft en met een traditionele tweewieler lichtjes naar de binnenkant van de bocht gaat.

 

Het laagste punt

Je fiets zal altijd naar het laagste punt zoeken. Hierdoor zal het soms voelen alsof je driewieler een eigen wil heeft. Geen paniek, je kunt gewoon een beetje tegensturen om recht te blijven fietsen. Het zal niet lang duren voordat je de driewieler probleemloos kunt besturen.

 

https://www.huka.nl/