Vertrouwenspact
Image default
Aanbiedingen

Ucare loopbaanbegeleiding

Wat is Loopbaanbegeleiding van Ucare?

Loopbaanbegeleiding is het begeleiden en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U ontvangt persoonlijke begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, drift, capaciteiten , motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke fasen moet ik zetten om de passende betrekking te vinden? Wat is mijn toewijding? Hoe gebruik ik mijn talenten optimaal. Een oplossing op deze vraag krijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een cursus loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, ondernemers en carrièremannen- en mevrouwen.

Cheque besteld; hoe nu verder?

Stap 1. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

Heeft u er wel recht op? Dan verkrijgt u van de firma Edenred een acceptgiro voor € 40,- via uw mail of post.

Indien u geen recht op heeft, dan krijgt u een mail of brief met de reden waarom uw verzoekschrift is geweigerd. Wenst u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze kantoren om een afspraak te maken voor kosteloos startgesprek.

Heb ik recht op loopbaancheques mits ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw jobcheques bestellen. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te bestellen. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw termijn van verbrekingsvergoeding.

Stap 3. Bezorg de loopbaancheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

 Wat mits ik mijn ambt cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Indien u de loopbaancheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Een IKL nummer (intern klantnummer binnen VDAB). Een unieke code die u nodig heeft om de jobcheque te verifiëren.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondervinden zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De onofficiële ambiance, de heldere opbouw en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en prive opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur bekwame loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gebruikelijke tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 

Betrekking test

Mits u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, toewijding, eigenschappen , motivatie en positie op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u ontvangt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de beste arbeid voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de handige kant op met uw carrière? Als u vragen heeft over uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Jobcheques

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

Woont u mits Belg in Wallonië en werkt u in Vlaanderen of Brussel?
Dan heeft u géén recht op loopbaanbegeleiding. Wallonië is namelijk een deelstaat en geen ander land dat tot de EU of EER behoort. De Vlaamse Gemeenschap is niet bevoegd om regelgeving uit te schrijven voor inwoners van Wallonië.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij hervormingen in uw leven. Heeft u moeite met hervormingen in uw werk of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw ambt- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raad. Dat advies escorteert u bij het vinden van een oplossing op uw vraag. Kortom, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het hersenbreker op. Enkele voordelen van loopbaanbegeleiding zijn: voordelig met jobcheques, een procesverloop levert antwoorden op en beter in uw schoeisel staan.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Hoe kunt u zichzelf verbeteren in uw beroep, waarom wordt ik nooit uitgenodigd in een sollicitatie gesprek? En u wilt meer uit uw loopbaan halen. Maar hoe doet u dit?

U wenst promotie maken of over een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

 

 

Volg de link voor info : link