Vertrouwenspact
Image default
Aanbiedingen

Wat is het verschil tussen truffels en paddo's?

Eeuwenlang hebben mensen geestverruimende middelen gezocht om hen te helpen de diepten van hun creativiteit te verkennen. Hoewel er tegenwoordig veel verschillende soorten van deze stoffen op de markt zijn, zijn twee van de populairste truffels en paddo’s. Maar wat is nu precies het verschil tussen truffels en paddo’s? Laten we dat eens nader bekijken. 

Wat zijn paddo’s? 

Toverpaddenstoelen zijn schimmels die psilocybine bevatten, een natuurlijk voorkomende stof die hallucinogene eigenschappen heeft. Deze paddenstoelen kunnen gevonden worden in de natuur of gekweekt worden in een gecontroleerde omgeving. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, maar ze bevatten allemaal psilocybine, waardoor ze hun geestverruimende werking hebben. Sommige mensen nemen ze om recreatieve redenen, terwijl anderen ze gebruiken om de creativiteit of ontspanning te stimuleren. 

Wat zijn truffels? 

Truffels zijn ook schimmels, maar ze verschillen in één belangrijk opzicht van paddo’s – ze bevatten geen psilocybine. In plaats daarvan bevatten truffels psychotria viridis (PV), een verbinding die lijkt op psilocybine maar die bij inname iets andere effecten heeft. Omdat ze geen psilocybine bevatten, hebben truffels een lagere drempel om psychoactief te worden dan paddo’s – wat betekent dat je minder hoeft te consumeren om hun effecten te voelen. Dat maakt ze aantrekkelijk voor mensen die hun creativiteit willen verkennen zonder een te grote dosis van een bepaalde stof in te nemen. 

Alternatieve geestverruimende keuze stof 

Concluderend zijn truffels en paddo’s allebei soorten schimmels die bij consumptie geestverruimende effecten kunnen produceren. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat paddo’s psilocybine bevatten, terwijl truffels psychotria viridis (PV) bevatten. Beide stoffen kunnen recreatief of als creatieve stimulans worden gebruikt; truffels vereisen echter minder consumptie dan paddo’s om de gewenste resultaten te bereiken, vanwege hun lagere drempel voor psychoactiviteit. Als je op zoek bent naar een alternatieve geestverruimende stof met mildere effecten dan traditionele psychedelica, dan zijn truffels wellicht de moeite waard om te onderzoeken!

https://www.24high.nl/