Vertrouwenspact
Image default
Auto’s en Motoren

Laat problemen met de condensor van de airco oplossen door een expert uit Noord-Brabant

Als u problemen ondervindt met de condensor van uw airco, rekent u op de kennis van de specialisten van RDN uit Noord-Brabant. De condensor is een cruciaal onderdeel van de airco in uw auto, waardoor deze met de grootste zorg moet worden behandeld. De specialisten van dit bedrijf uit Noord-Brabant kunnen het ongemak met de condensor van de airco verhelpen, doordat ze over de juiste kennis beschikken. Of de condensor kapot is, merkt u aan drukverlies in het aircosysteem. In veel gevallen is een reparatie mogelijk. Als de condensor van de airco defect blijft, dan moet deze vervangen worden bij het bedrijf in Noord-Brabant om de airco weer optimaal te laten functioneren.

Koele lucht dankzij een goed werkend aircosysteem

Wanneer een condensor niet goed werkt, geeft de airco geen frisse lucht af in uw auto. Een condensor is als het ware de warmteregelaar. Het is net een radiator, maar dan met een tegenovergestelde werking. De radiator verwarmt lucht en de condensor koelt lucht. Problemen met de condensor van de airco zijn dus vervelend, maar u kunt zelf veel doen om problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Tips om problemen te voorkomen

Experts raden aan ieder jaar uw airco te laten checken. Daarnaast zult u de airco in de winter nauwelijks gebruiken, maar het is juist wel van belang om hem af en toe aan te zetten. Anders loopt uw airco het risico op uitdroging, met lekkages tot gevolg. Tijdens warme zomerdagen is het belangrijk om de airco een handje te helpen door voor vertrek de ramen open te doen, waardoor de ergste hitte kan ontsnappen. Dit geldt tevens wanneer u een ventilator, zoals een SPAL-ventilator, in de auto heeft.

Laat een controle uitvoeren bij de experts

De jaarlijkse check aan uw airco en dus de condensor kunt u laten uitvoeren bij RDN in Noord-Brabant. Dit bedrijf is gespecialiseerd in en airco’s en ventilatoren. Zo is het bedrijf bijvoorbeeld vertegenwoordiger van de SPAL-ventilator. Als verkoper van de SPAL-ventilator mag de zaak zich Original Equipment Manufacturer (OEM) noemen. Wereldwijd bestaan er verschillende van zulke OEM-bedrijven. SPAL is een kwaliteitsmerk uit Italië en levert als sinds de jaren vijftig krachtige koelventilatoren voor auto’s. Een SPAL-ventilator bestaat tevens in verschillende soorten en maten. RDN heeft een ruime hoeveelheid hiervan in het assortiment. U kunt dus voor zowel een goed werkende airco als ventilator bij het bedrijf terecht!