Vertrouwenspact
Image default
Dieren

Zo bouw je een goede band op met je kat

Katten zijn mooie, intelligente en speelse dieren. Ze worden al meer dan 9000 jaar gedomesticeerd. Nu zijn ze populaire huisdieren geworden onder mensen over de hele wereld. Het zijn ook nieuwsgierige en ondeugende wezens die graag hun omgeving verkennen. Sommige katten kunnen echter agressief of schuw zijn tijdens hun eerste dagen in een nieuw huis. Het is belangrijk om een goede relatie met je kat op te bouwen vanaf het moment dat je hem mee naar huis neemt. Op deze manier zullen ze zich veilig voelen in hun nieuwe omgeving. Er zijn verschillende manieren om je kat te verzorgen. Een daarvan is het geven van hoogwaardige voeding zoals Royal Canin kitten. Als ze je vertrouwen, zullen ze goede vrienden zijn. Hier zijn verschillende tips om een goede relatie met een kat op te bouwen.

Zorg voor goed voedsel

Katten zijn kieskeurige eters en ze hebben een dieet nodig dat aan al hun voedingsbehoeften voldoet. Als je dus een goede relatie met je kat wilt opbouwen, zorg dan voor voedsel van hoge kwaliteit dat alle noodzakelijke voedingsstoffen bevat. Dit zal de kat gezond en gelukkig houden. Sommige katten geven de voorkeur aan droogvoer boven natvoer, omdat ze het makkelijker verteerbaar en minder rommelig vinden dan natvoer. Droogvoer is er in vele smaken, maar als je kat een bepaalde soort niet lust, probeer dan een andere smaak totdat je er een vindt die het beste bij hem past. Als je kat van natvoer houdt, geef hem dan kleine porties hiervan als extra traktatie, zodat hij niet te veel extra vet binnenkrijgt.

Speel met ze

Katten houden van spelen en dit is een van de redenen waarom ze een goede band hebben met mensen. Als je tijd hebt, besteed dan wat tijd aan het spelen met je kat. Dit zal helpen om een emotionele band tussen beiden te creëren. Zorg er ook voor dat er speelgoed in de buurt is. Zo kan hij, wanneer hij zich verveelt, ermee spelen in plaats van iets anders te doen dat misschien niet goed is voor hem of voor anderen in huis. Het is ook noodzakelijk om je kat te voorzien van een krabpaal kat. Wanneer je niet in de buurt bent, kan hij hieraan krabben. Dit voorkomt ook dat ze aan meubels of andere dingen in je huis gaan krabben. Ideaal dus!

Gebruik geen geweld

Het is nooit goed om een kat of een ander dier te slaan. Als je kat zich misdraagt, probeer ze dan te leren wat er van hen verwacht wordt in plaats van meteen geweld te gebruiken. Katten zijn zeer gevoelige dieren en ze houden er niet van om geslagen te worden. Ben je kwaad? Laat zien dat ze zich verkeerd hebben gedragen door je stem te verheffen. Je moet de kat nooit slaan, om welke reden dan ook. Dat maakt ze alleen maar bang voor jou en veroorzaakt onnodige pijn. Slaan is niet alleen wreed, maar kan ook ernstig letsel of zelfs de dood tot gevolg hebben als het te hard of op de verkeerde plaats gebeurt. Je moet dus goed voor je kat zorgen, speeltjes gebruiken en op een volwassen manier met ze omgaan om een goede band te krijgen.