Vertrouwenspact
Image default
Mode en Kleding

Werkkleding kan overal, van de horeca tot de bouw

Werkkleding

Werkkleding is voor iedereen anders, niet iedereen ziet het zelfde kledingstuk als werkkleding. Misschien denk je sneller bij werkkleding aan de kleding die gedragen wordt in onder andere de bouw en zorg of misschien aan je oude kleding die je in je kast hebt hangen voor het tuinieren en/of de andere klusjes in en rondom je woning.

Werkkleding zegt het al is kleding waarin gewerkt wordt. In Nederland kun je vaak aan het soort kleding die gedragen wordt wel herkennen wat voor beroep diegene beoefend. Daarnaast hebben veel sectoren ook kleding voorschrift, waar ze zich aan moeten houden. Deze voorschriften zijn door de overheid opgesteld. De voorschriften zijn er voor de veiligheid en ook voor de hygiëne. Werk je bijvoorbeeld in de bouw of bij wegwerkzaamheden, dan hebben de werknemers vaak werkbroeken in met eventueel een soort harnasje bij je knieën, ook schoenen met stalen neuzen zijn vaak verplicht in de bouw is het dragen van een helm verplicht en op straat moet er opvallende kleding gedragen worden, niet felle kleurtjes, maar reflecteren kleding zodat je ook in het donker gezien kan worden of met slecht weer.

Bedrijfskleding

Door bedrijfskleding straal je vaak je beroep uit, de kleding is dus ook om te herkennen. Zo hebben mensen in de zorg vaak een wit uniform aan, mensen in de bouw dus een overal of een lange broek met platen bij de knieën en veel zakken zitten er vaak in de kleding om het gereedschap in te kunnen opbergen. De politie, brandweer en defensie hebben een soort uniform waaraan ze te herkennen zijn. In de horeca zijn er verschillende soorten kleding, hier hangt het er vanaf wat voor functie je hebt ben je in de bediening dan heb je vaak nette kleding aan en in de keuken draag je onder andere een koksbuis en een schort. En de mensen die op kantoor werken, dragen vaak nette werkkleding als een pak voor de mannen en de vrouwen een nette blouse met broek of rok.

  

De sectoren hebben dan wel allemaal sprekende kleding, maar toch kunnen bedrijven zich wel onderscheiden, ook met de werkkleding. Dit kunnen bedrijven doen door de kleding te bedrukken met een logo en of slogan met natuurlijk de bedrijfsnaam. Door dit op de werkkleding te drukken valt de naam op wat later kan resulteren tot meer klanten. Bedrijfskleding is er dus voor de veiligheid en hygiëne van de mensen, maar ook voor de naamsbekendheid van het bedrijf dus als een soort reclame.

 

Volg de link voor info : link