Vertrouwenspact
Image default
Entertainment

Hygiëne bij het waterpijp roken

Een waterpijp roken met een groepje vrienden is altijd wel gezellig. Misschien doe je het ook af en toe eens alleen met je partner, dan is de hygiëne die erbij komt kijken minder belangrijk. Maar als je met veel mensen waterpijp rookt, is het wel iets om rekening mee te houden want dat is niet altijd even hygiënisch. Allemaal aan dezelfde slang een trekje nemen is zowat hetzelfde als allemaal uit hetzelfde glas drinken en dat is iets wat je ook niet zal doen. Het mondstuk van een waterpijp wordt doorgegeven en gaat dus van mond tot mond dus het wordt een mengeling van bacteriën. 

Gelukkig kan je daar wat aan doen. Je kan namelijk altijd extra waterpijp mondstukjes aanschaffen, dat zijn de uiteindes die je altijd verwisselbaar op de slang kan plaatsen. Er zijn veel verschillende types voor verschillende waterpijp slangen beschikbaar. De rubbertjes bestaan in allerlei leuke kleuren, zo kan je ze zeker uit elkaar houden, en zijn helemaal niet duur. Je kan ze na het roken makkelijk spoelen en wassen zodat ze altijd herbruikbaar zijn. Zo kan je met je vrienden elk een eigen mondstukje gebruiken waardoor je veel hygiënischer kan roken.

Ook de shisha slangen zijn af en toe aan onderhoud toe. In de slang kunnen er na een tijdje wat bacteriën beginnen groeien, wat normaal is en onvermijdelijk. Bovendien blijven de smaken van de tabak die je rookt in de slang hangen, ook hiervoor is het handig om de slang van tijd tot tijd te onderhouden. Er zijn wasbare en niet-wasbare slangen verkrijgbaar. Een wasbare slang is handig als je van veel verschillende tabak smaken houdt, zo kan je de eerdere smaak altijd uitwassen en optimaal van elke smaak genieten. Het is ook erg goed voor de hygiëne om de slang na elke rooksessie uit te wassen.

Volg de link voor info : link