Vertrouwenspact
Image default
Meubels

De juiste stoel vinden voor ouderen

De juiste stoel vinden voor ouderen

Ouderen kunnen veel tijd zittend of liggend in bed doorbrengen. Dat komt doordat hun mobiliteit afneemt. Je moet ze dus een comfortabele stoel geven. Een sta op stoel elektrisch aanschaffen is een slimme beslissing. Als ze op een gewone bank of fauteuil zitten, kunnen ze klagen over pijntjes en kwalen. Daarnaast is er de mogelijkheid om uit de stoel te vallen. De spieren en botten van de senioren zijn zwak waardoor ze dus niet gemakkelijk kunnen opstaan. Als gevolg hiervan zullen ze de hele dag hun tijd besteden aan het terug naar bed gaan. Als je hun mobiliteit wilt vergroten en hun onafhankelijkheid wilt vergroten, moet je ze een geschikte stoel geven.

Het belang van een goede stoel voor ouderen

Rechtop zitten vereist dat de spier hard werkt tegen de zwaartekracht in. Ouderen krijgen rugpijn als ze lang in deze houding moeten zitten. Dit omdat hun spieren zwakker worden. Daarom hebben ze een ligstoel nodig. De design relaxstoel heeft meerdere eigenschappen waardoor ouderen comfortabel kunnen zitten zonder rugpijn te krijgen. Ze kunnen de stoel achterover leunen en de voetensteun verhogen om een ​​ontspannende houding te creëren. De liggende positie is goed voor hun ruggengraat en houding. Het is aan te raden om een ​​sta-op stoel aan te schaffen. Deze stoel heeft dubbele functies. Het biedt niet alleen een liggende positie, maar kan ook worden gekanteld om ouderen te helpen uit de stoel te komen zonder hulp van anderen.

Onmisbare functies voor seniorenstoelen

Wanneer je op zoek bent naar een comfortabele stoel voor ouderen, moet je de kenmerken controleren. Of je nu een fauteuil, sta-op stoel, zetel of een bank met uitklapbare voetensteun koopt, comfort moet voorop staan. Een comfortabele stoel kan de levenskwaliteit van senioren verbeteren. Zorg er vervolgens voor dat alle functies van de stoelen verstelbaar zijn. Je hebt bijvoorbeeld een stoel nodig met een verstelbare zitmaat. Zo kunnen ouderen hun lichaam goed positioneren. Andere essentiële kenmerken waar je op moet letten bij het kopen van een stoel voor senioren zijn hoofdsteun, zijsteun en voetensteun. Daarnaast is tilt-in-space ook een essentiële factor. Met deze functie kunnen ouderen hun zithouding aanpassen en het risico op slechte zweren verminderen.

Ideale stoelen voor ouderen

Er zijn veel soorten stoelen ontworpen voor ouderen. De meest functionele stoel is een fauteuil met verhoger. Deze stoel heeft een sta- en ligfunctie. De senioren kunnen de positie van de fauteuil met verhoger eenvoudig aanpassen door op de knop te drukken. Ze kunnen ook zelfstandig uit deze stoel komen. Bovendien, als ouderen niet kunnen lopen, moet je ze van rolstoelen voorzien. Zo kunnen ze zich door het huis bewegen en hun dagelijkse activiteiten zelfstandig uitvoeren. Rolstoelen zijn verkrijgbaar in een handmatige en elektrische uitvoering. Als laatste is de behandelstoel ook geschikt voor senioren. Deze stoel biedt optimale ondersteuning van top tot teen. Bepaalde soorten therapeutische stoelen kunnen kantelen in de ruimte. Voordat je een specifieke stoel voor ouderen koopt, is het essentieel om professioneel advies in te winnen.