Vertrouwenspact
Image default
Onderwijs

Hiphopworkshops op school

Hiphopworkshops op school 

Veel scholen vinden het belangrijk dat ze zicht hebben op de interesses van hun leerlingen, wanneer je weet waar je leerlingen zich mee bezig houden kan je dit weer gebruiken om ze te betrekken! Dan vertellen we jullie nu even een geheimpje, veel leerlingen luisteren naar hip hop muziek. Natuurlijk is dit geheim en is het inmiddels meer dan duidelijk dat het hip hop genre de jongere generatie heeft veroverd. Veel jongeren hebben idolen en helden uit de hiphopcultuur en dragen kleding die hierbij past. Voor een school kan het erg nuttig zijn om gebruik te maken van deze massa-interesse en aan te sluiten op waar de leerlingen naar kijken.  

Dit kan een school doen door meer de interesses van de leerlingen meer aan bod te laten komen in de lessen, of door een dag(deel) te besteden aan het betrekken van de leerlingen bij een activiteiten die hierop aansluit. Kleinkunstig organiseert onder andere hiphop workshops, deze worden gegeven door echte hiphop artiesten die de leerlingen veel kunnen bijbrengen over deze cultuur. Hiphop is namelijk meer dan alleen muziek, meer dan alleen dans en meer dan alleen kleding. Hiphop is een culturele beweging met zijn eigen taal, eigen doel en eigen droom die voortgekomen is uit een gevoel van onderdrukking. Hierover leren kan erg waardevol zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. 

 

Workshop DJ-techniek

De zogenaamde “Block-parties”, dat is waar hiphop begonnen is. In the Bronx begonnen rebelse jongeren feesten te organiseren waar ze discoplaten zo mixte dat je alleen de instrumentale versie hoorde, om heir vervolgens overheen te rappen. Bij deze kunstvorm komt veel techniek kijken, dit wordt geleerd tijdens de workshop DJ-techniek. De workshop wordt natuurlijk ook gegeven door iemand die echt verstand heeft van dj’en en de leerlingen naast de kennis ook verhalen kan geven over het leven als DJ.

 

https://kleinkunstig.nl