Vertrouwenspact
Image default
Kinderen

Waarom gebruiken kinderen Tangle?

Tangle is speelgoed dat voor alle leeftijden is gemaakt, Tangle wordt ook gezien als therapeutisch speelgoed. Spelen met de Tangle zorgt er namelijk voor dat je je beter kunt concentreren en dat er bepaalde zintuigen worden gestimuleerd. Tangle is dus ook goed voor kinderen met ADHD en autisme, het helpt namelijk om rustiger te worden. 

Jonge kinderen

Voor jonge kinderen is de Tangle ideaal, op jonge leeftijd leren kinderen namelijk het meest. Een kind hoeft maar iets te zien, te horen of te doen en leert er al van, kinderen leren dus ook van de Tangle. De Tangle brengt kinderen namelijk motoriek bij, de kans is namelijk groot dat een kind nog nooit een voorwerp dat lijkt op de Tangle in zijn of haar handen heeft gehad. Een kind krijgt dus al nieuwe motoriek door de vorm, ook is het mogelijk om met de Tangle talloze bewegingen te maken. Een kind leert dus ook van de nieuwe bewegingen die hij of zij maakt met de Tangle. 

Tangle op school

Het is bewezen dat je je beter kunt concentreren wanneer je met je handen bezig bent, voor veel kinderen is de Tangle dan ook de ideale oplossing om zich te kunnen concentreren. Er zijn verschillende soorten Tangles, naast de eindeloze kleuren zijn er ook verschillen in grootte. Sommige Tangles kun je namelijk ook één hand vasthouden, hierdoor is het dus ook mogelijk om te schrijven wanneer je met een Tangle bezig bent. Voor het luisteren naar een uitleg kan een Tangle ook goed van pas komen, je kunt dan namelijk langer de aandacht houden bij dat wat wordt uitgelegd. 

Autisme en Tangle

Voor autistische kinderen is een Tangle ideaal, sommige Tangles kunnen namelijk zintuigen stimuleren. Dit is goed voor autistische kinderen, wanneer deze zintuigen worden gestimuleerd worden ze ook ontwikkeld.