Vertrouwenspact
Image default
Woningen

Intura platdakraam

Een platdakraam zorgt ervoor dat er meer daglicht de ruimte naar binnen schijnt. Hierdoor krijgt de ruimte een warmere uitstraling en is het niet meer zo donker als voorheen. Er zijn verschillende grote merken als het gaat om dakramen. In deze blog vertellen we meer over het Intura platdakraam. Deze komt in drie varianten: de vaste uitvoering, een elektrische variant en een beloopbaar model. Verder kun je wisselen in opaal of helder zicht en is er een uitvoering met LED-verlichting.

Welke variant heb ik nodig?

Als je een platdakraam laat plaatsen in de badkamer, is een Intura platdakraam PGX A4 perfect. Dit raam kun je namelijk met behulp van een schakelaar wisselen tussen opaal en helder glas. Zo hoef je geen extra kosten kwijt te zijn aan zonwering, maar heb je toch voldoende privacy.

Als we kijken naar de afmetingen, zijn de dakramen in verschillende standaard uitvoeringen verkrijgbaar. Door een platdakraam in een van de standaard uitvoeringen aan te schaffen, kun je flink besparen op de kosten. Deze ramen hoeven niet op maat te worden gemaakt en worden dus in grote aantallen geproduceerd, waardoor de productiekosten lager liggen. En zo liggen dus ook de aanschafkosten lager.

 

Montage

Het wordt aangeraden om de montage van platdakramen door een professional te laten uitvoeren. Zo wordt de inbouw en afwerking perfect en zal je lang kunnen genieten van het raam zonder er onderhoud aan te moeten verrichten. Er komen namelijk veel dingen kijken bij het plaatsen. Zo moet je onder andere rekening houden met de helling van het dak.