Vertrouwenspact
Image default
Zakelijk

The Bridge Burnout Indicator: signaleer en voorkom een burn-out

 

Als organisatie wil je natuurlijk dat jouw werknemers zich op hun plek voelen. Een goed werkklimaat, duidelijke afspraken en onderling vertrouwen spelen hierbij een grote rol. Maar ook voor de mentale gezondheid kun je als werkgever veel betekenen.

Tegenwoordig is een van de meest voorkomende redenen van ziekteverzuim het krijgen van een burn-out. Kun jij de verschijnselen van een burn-out herkennen? Zo ja, dan kan het mogelijk zijn om burn-out bij medewerkers te voorkomen. Bij TestGroup kun je terecht voor een professionele burn-out test die jou hierin kan helpen.

The Bridge Burnout Indicator

The Bridge Burnout Indicator is een wetenschappelijk ontwikkelde test waarmee je kunt testen of jouw medewerkers burn-out verschijnselen hebben. Met deze test breng je mogelijke tekenen van een burn-out in kaart en meet je tegelijkertijd het werkgeluk van de medewerker of cliënt. Werkgeluk hangt namelijk nauw samen met een burn-out.

Natuurlijk kun je deze onderwerpen ook bespreken in een één-op-één gesprek met elkaar. Maar deze test helpt jou om echt grip te krijgen op alle verschillende indicatoren. Er rolt uiteindelijk een overzichtelijk en concreet rapport uit waar je direct mee verder kunt. Zo kun je snel en adequaat actie ondernemen wanneer dat nodig is.

Scores op vier dimensies

Bij het invullen van The Bridge Burnout indicator komen verschillende dimensies aan bod. Zowel voor burn-out als voor werkgeluk wordt gekeken naar vier dimensies.

Burn-out wordt gemeten met scores op de dimensies vermoeidheid, mentale afstand tot het werk, cognitief vermoeid en emotioneel vermoeid. Bij werkgeluk wordt er gekeken naar de betrokkenheid op het werk, proactieve vitaliteit, werktevredenheid en betrokkenheid bij de organisatie.

Scoort jouw werknemer hoog op werkgeluk? Dan is de kans klein dat die persoon een burn-out ontwikkeld. Is het werkgeluk minder aanwezig bij jouw werknemer? Dan zou het zomaar kunnen dat diegene hoger scoort op mogelijke burn-out verschijnselen.

Hoe werkt The Bridge Burnout Indicator?

Onze professionele burn-out test maakt gebruik van algoritmes om zo een betrouwbare indicatie te geven voor het ontwikkelen van een burn-out. De test is te gebruiken als onderdeel van een sollicitatieprocedure en voor huidige werknemers. Hierdoor is de test breed inzetbaar voor allerlei bedrijven, organisaties en zzp’ers.

Het tijdig signaleren van een burn-out kan de daadwerkelijke burn-out voorkomen en daarmee ook uitval onder het personeel tegengaan. Door kunstmatige intelligentie (AI) maakt The Bridge Burn-out Indicator twijfels in het antwoordgedrag van de deelnemer inzichtelijk. Hierdoor is het resultaat betrouwbaarder dan bij andere burn-out testen.

The Bridge Burnout Indicator bestellen

Wil je meer inzicht in de mentale kracht van medewerkers met De Bridge Burnout Indicator? Dan kan dat eenvoudig via onze website. Je kunt daarbij kiezen tussen een losse test of een voordelig abonnement (zie onze tarieven). De test is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Na het bestellen is de test binnen 30 minuten beschikbaar. Het rapport met de uitslagen ontvang je zodra jouw deelnemer de test heeft afgerond. Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch de resultaten doornemen.

Heb je vragen over deze test? Neem dan gerust contact met ons op.