Vertrouwenspact
Image default
Zakelijk

Zo haal je het onderste uit de kan met iPadOS

In het dagelijks leven vergeten we vaak dat sommige dingen echt makkelijker kunnen. Door alle haast blijven we hangen in oude patronen terwijl ons leven een stuk makkelijker en productiever kan zijn met een paar kleine tips. Om ook jouw leven een productiviteitsboost te geven hebben we hier de beste iPad tips en tricks verzameld. 

Notificatie beperken om je beter te kunnen concentreren

Email hier, app daar en ook je games vragen om aandacht! Maar er is niet altijd tijd om direct op een notificatie te reageren en vaak is dat ook niet nodig. Zou het niet veel prettiger zijn om bepaalde notificaties op je iPad uit te schakelen? Zo heb je niet constant last van afleiding en kan je op een moment dat het jou uitkomt je mail en appjes beantwoorden. Zo pas je de notificaties op je iPad aan: 

 1. Navigeer naar Instellingen
 2. Navigeer naar Notificaties
 3. Stel de notificaties in zoals het jou uitkomt
 4. Geniet van je rust!

Gebruik een tablethouder om je iPad zo goed als nieuw te houden

Als je iPad net uit de winkel komt is deze feilloos, gaaf en splinternieuw. Het liefste zouden we onze iPad allemaal zo mooi houden als het eerste uur dat we deze uit de verpakking haalde. In de praktijk laten we onze iPad allemaal wel eens vallen, soms wel meerdere keren op een dag. Om ervoor te zorgen dat je iPad zo lang mogelijk nieuw blijft gebruik je een iPad houder. Simpel maar effectief!

Ontdek welke apps je batterij leegzuigen

Heb jij ook genoeg van iPads die binnen een uur leeg zijn? Soms ligt het aan de batterij en is het tijd om je iPad batterij te vervangen. In veel andere gevallen komt het door inefficiente apps die je batterij leegzuigen. Zo kom je erachter welke apps het meeste batterij gebruiken: 

 1. Navigeer naar Instellingen
 2. Navigeer naar Batterij
 3. Hier zie je de gezondheidsstatus van je batterij en welke apps de afgelopen periode het grootste gedeelte van je batterij gebruikt hebben

Afkortingen in getypte tekst automatisch omzetten naar andere woorden

Wil jij altijd al Laughing Out Loud typen in plaats van LOL maar heb je hier de tijd niet voor? Goed nieuws! Met de toestenbordinstellingen van je iPad kan je elke gewenste afkorting omzetten naar volledige woorden, van LOL en ROFL tot OMW en OMG. Zo zorg je ervoor dat getypte afkortingen automatisch worden omgezet in volledige woorden of zelfs zinnen: 

 1. Navigeer naar Instellingen
 2. Navigeer naar Algemeen
 3. Navigeer naar Toetsenbord
 4. Hier kan je afkortingen aanmaken
 5. Maak bijvoorbeeld de afkorting LOL aan met de volledige tekst Laughing Out Loud

Plaats het iPad toetsenbord boven de app in plaats van eronder

Standaard neemt het iPad toetsenbord een groot deel van je scherm in. Om de onderliggende app beter te kunnen zien of gebruiken kan je het toetsenbord ook loskoppelen en boven de app laten zweven. Zo heb je meer ruimte voor de app en kan je de app in sommige gevallen makkelijker bedienen. Zo koppel je het virtuele iPad toetsenbord los en laat je deze boven de app zweven: 

 1. Zorg dat het toetsenbord zichtbaar is in de app
 2. Hou je vinger ingedrukt op het toetsenbord icoon links onderin het scherm
 3. Veeg je vinger over Zweef/Zweven
 4. Nu kan je het toetsenbord overal op het scherm plaatsen

Wat vond jij van deze tips?

Wat vond jij van deze tips? Waren ze nuttig? Heb je misschien feedback of zelfs een eigen tip die je wil inzenden? Laat het ons weten!