Vertrouwenspact
Image default
Beauty en verzorging

KAN GEZICHTSOLIE MOISTURIZER VERVANGEN?

Huidoliën zijn de laatste tijd steeds populairder geworden, met producten zoals gezichtsolie en serum die regelmatig opduiken in je favoriete huidverzorgingsroutine. Veel mensen kiezen voor oliën in plaats van crèmes en lotions om de huid te beschermen en te hydrateren. Korean skincare gezichtsolie kan echter wat contra-intuïtief zijn, omdat het de consistentie lijkt te missen die typisch is voor een huidverzorgingsproduct. In dit artikel lees je waarom olie zo goed is voor de huid, en welke oliën je het beste kunt gebruiken voor je gezicht.

Een van onze Koreaanse huidverzorgingsgezondheidsdeskundigen, zei: “Ik vertel mensen altijd om na te denken over de verschillende lagen van je huid en de functie van elke laag. De buitenste laag bestaat uit dode huidcellen en andere stoffen zoals zweet, talg en make-up. Dit is een belangrijke verdedigingslinie tegen mogelijke irriterende stoffen en infecties die via je huid je lichaam kunnen binnendringen. Je opperhuid (de eerste drie lagen van je huid), is je barrière! Als je te weinig lipiden (vochtinbrengende ingrediënten) hebt, kan je huid vatbaarder zijn voor droogte, irritatie en gevoeligheid.”

Gezichtsoliën hebben veel voordelen voor uw huid wanneer ze correct worden gebruikt. Naast het hydrateren en verzorgen van je huid, kunnen gezichtsoliën helpen bij alles van het genezen van puistjes en littekens tot het verzachten van fijne lijntjes en rimpels, afhankelijk van de aard van de ingrediënten. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het gebruik van gezichtsolie: 1.) Gebruik zoals voorgeschreven en gebruik slechts één of twee druppels gezichtsolie per keer, en breng ze alleen aan op je wangen of de bovenkant van je voorhoofd. 2.) Laat uw gezichtsolie volledig intrekken voordat u foundation en make-up aanbrengt. 3.) Sla nooit zonnebrandcrème over! Olie kan schade aan de zon verergeren als je het aanbrengt zonder een SPF van minstens 15. 4.) Als je voor het eerst gezichtsolie koopt, overweeg dan om te beginnen met rozenbottelzaadolie of jojobaolie, omdat die geweldig zijn voor gevoelige huidtypes en de poriën niet verstoppen. 5.) Vochtinbrenging! Het is altijd belangrijk om te onthouden dat, hoewel oliën je huid kunnen hydrateren, ze niet in de plaats komen van andere vochtbarrièreproducten zoals serums, essences, toners, moisturizers, crèmes, maskers, etc. En natuurlijk is het altijd beter te voorkomen dan te genezen, dus zorg ervoor dat je alles al doet