Vertrouwenspact
Image default
Gezondheid

Paniekaanvallen, zo ga je er het beste mee om.

Paniekaanvallen zijn niet gemakkelijk om mee te dealen. In tegendeel: paniekaanvallen zijn heel erg vervelend. Je wereld kan werkelijk in elkaar storten als je dagelijks last heb van paniekaanvallen. Als je graag paniekaanvallen coaching wilt, klik dan hier.

Paniekaanvallen zijn niet de waarheid

Angst is de heftigste emotie die we kennen, omdat angst gekoppeld is aan onze grootste oerangst: de dood. Op het moment dat we dus een paniekaanval ervaren wordt deze oerangst getriggerd en wordt er stress en adrenaline door ons heen gepompt. Op dat moment hebben we het gevoel dat we in een andere realiteit aanwezig zijn. Een angstige realiteit. Maar laat ik gelijk met de deur in huis vallen: dit is niet de werkelijke realiteit, want het is tijdelijk.

Hoe angstig je ook bent, het gaat weer een keer over. Soms duurt het langer dan normaal, maar het is altijd tijdelijk. Elke emotie die je ervaart is tijdelijk, dus ook angst. Doordat het tijdelijk is, maakt het dat het niet de waarheid is en daardoor kun je het beste er geen aandacht aan besteden. Waarom aandacht besteden aan iets wat toch weer weggaat?

Focus je niet op de paniekaanvallen

Dit klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik. Maar dat is de enige oplossing, je er niet op focussen. Je kunt het beste naar je buik ademen en je focussen op de ademhaling. Op deze manier voed je namelijk de angst niet en kan het geleidelijk weer afnemen. Dit is een training en gaat niet van de ene op andere dag. Durf op je bek te gaan en weer op te staan. Dat hoort bij het proces. 

Wees ten alle tijden bewust van de tijdelijkheid van je paniekaanvallen, ze gaan vanzelf weer weg. Hoe meer jij kunt loslaten, hoe sneller de paniekaanvallen verdwijnen. Wil je hier graag hulp bij? Neem dan even contact op!

https://nickdewaard.nl/