Vertrouwenspact
Image default
Beauty en verzorging

De ooglidcorrectie goed laten verlopen

Je hebt de keus voor een frisser uiterlijk gemaakt en ondergaat een ooglidcorrectie. Dit heb je natuurlijk niet zomaar gedaan. Je zal vast van alles geprobeerd hebben voordat je overging tot een operatie. Echter is het bij sommige mensen niet anders. Veel overtollige huid is niet weg te werken met make-up, is deze gevallen is een operatie eigenlijk de enige optie. In deze noodzakelijke gevallen is het overigens mogelijk dat je een ooglidcorrectie vergoeding van je zorgverzekeraar krijgt vanwege medische redenen. Check dit dus even goed na. Om de ooglidcorrectie zo goed mogelijk te laten verlopen kan je zelf ook een aantal dingen doen. Voorbereiding en goede nazorg kunnen een groot verschil maken.

Ondanks dat de ooglidcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, is het toch goed mogelijk dat je er een paar dagen last van hebt. Voor de ingreep kun je al een aantal dingen regelen. Zo is het raadzaam om voor vervoer te zorgen na de ingreep. Zelf autorijden is niet mogelijk als de oogleden gezwollen zijn. Het drinken van alcohol en het gebruik van make-up is ook af te raden, een paar dagen voor de operatie. Om de pijn wat draaglijker te maken kun je van te voren al wat paracetamol innemen. Ook kunt u speciale pillen slikken die de blauwe plekken na de operatie verminderen. Tot slot de tip om een paar dagen vrij te nemen, zodat je optimaal kan herstellen.

In de eerste week na de ingreep is het belangrijk om veel rust te nemen en de oogleden een paar keer per dag te koelen. Ook het gebruik van make-up moet zo lang mogelijk uitgesteld worden, dit kan zorgen voor irritaties. Sporten, naar de sauna en zonnen is ook af te raden, gedurende twee weken na de operatie. Het ooglidcorrectie herstel duurt een paar weken en dan kunt u er met een frisser uiterlijk weer helemaal tegenaan!

Volg de link voor info : link