Vertrouwenspact
Image default
Gezondheid

Overspannen of burn-out? Neem loopbaanbegeleiding.

Heb je het idee dat je niet op de juiste werkplek zit of heb je het veel te druk met andere activiteiten buiten het werk om?

Om met deze situaties om te gaan is er loopbaanbegeleiding van Carrierepoort.nl in het leven geroepen. Je wordt dan begeleid in het scheiden van de hoofd- en bijzaken, communicatie en samenwerking verbeteren, leiderschap tonen en het versterken van je empathisch vermogen. Hierdoor krijg je wellicht weer plezier in je werk en trek je jezelf niks meer van je omgeving aan. Een instantie die je hierbij kan helpen is bijvoorbeeld carrierepoort.

Thuisvoelen op je de werkplek kan ervoor zorgen dat de dag veel sneller gaat en dat je je werkzaamheden succesvoller kan uitvoeren. Dit is zowel voor jou als je werkgever prettig. Een traject van zo’n loopbaanbegeleiding bestaat uit 5 belangrijke stappen namelijk:

  • Kennismaken en een goed en veilig gevoel krijgen bij jouw coach
  • Analyse van jouw vraagstuk en opstellen van een persoonlijk plan van aanpak
  • Creëren van inzichten en leren nieuwe technieken
  • Toepassen van je nieuwe inzichten en technieken
  • Evaluatie of je doel(en) bereikt zijn

Zoals je hierboven kunt lezen krijg je in zo’n situatie een coach toegewezen die je in dit traject zal begeleiden. Je zal niet van coach wisselen, waardoor je het beste begeleid kan worden. Na ongeveer 4 tot 6 gesprekken is de kans aanwezig dat je de afgesproken doelen al behaald hebt.

Per jaar raken ongeveer 75000 werknemers overspannen of krijgen een burn-out. Dit is ongeveer 1,5% van alle ziekteverzuimgevallen in Nederland. Het lijkt weinig, maar toch is het geen pretje, omdat er meestal een langere periode overheen gaat voordat je weer volledig herstelt bent. Een herstelperiode duurt gemiddeld 185 dagen.

Jezelf 185 dagen ongelukkig voelen en in een traject terecht komen waar je niet op zit te wachten wilt toch niemand?

Volg de link voor info : link