Vertrouwenspact
Image default
Mode en Kleding

Onderhoud van je Birckenstocks

De verzorgingsproducten die bij Birkenstocks verkrijgbaar zijn, zijn allemaal ontworpen om de levensduur van je schoenen te verlengen en je plezier te vergroten. We hebben sommige klanten jarenlang hun Birks zien dragen zonder ze ooit iets aan te doen, en ze zijn blij met hun schoenen. Het is duidelijk dat hoe meer je voor je schoenen zorgt, hoe meer leven je er uithaalt, dus de keuze is echt aan jou.

Waarschijnlijk is het belangrijkste verzorgingsproces dat we kunnen aanraden het gebruik van Cork Sealer om het gebied van blootliggende kurk op je sandalen/schoenen regelmatig te helpen afdichten. Regelmatig verzegelen (eens in de paar maanden als je de schoenen elke dag draagt) kan de levensduur van de zolen van je schoenen aanzienlijk verlengen en kan zorgen voor een langdurige ondersteuning van het kurkvoetbed.

De Birkenstock Deluxe Shoe Care Kit wordt geleverd met onder andere een Multi-Purpose Cleaning Tool en een flesje Footbed Cleaner/Refresher. Bij regelmatig gebruik kunnen deze voorwerpen helpen om de voetbedden van je Birks er nieuw en geurloos uit te laten zien. Een andere handige truc, voor degenen onder jullie die misschien oudere Birkenstock sandalen hebben die veel voetzweet en olie hebben verzameld, is om een klein stukje fijnkorrelig schuurpapier te gebruiken en de duisternis letterlijk van de voetbedden af te schuren.

Je zult willen experimenteren met hoe hard en hoeveel je moet schuren, en je wilt niet overboord gaan en te veel van het leer afschuren. Als je het goed doet, kan dit proces veel van de duisternis uit de inlegzolen verwijderen en de natuurlijke knapheid van het leer doen herleven.