Vertrouwenspact
Image default
Vervoer en transport

3 tips om voor een betrouwbare taxi te kiezen

Een taxi is een comfortabele manier om je binnen een stad te verplaatsen. Vooral voor korte afstanden die moeilijk te reizen met het openbaar vervoer is het een prettige optie. Het kan wel duurder uitvallen dan een tram of metro, maar zeker goedkoper dan een privé chauffeur of het parkeren van je eigen auto. Daarnaast zijn taxi’s makkelijk te vinden en snel te boeken. Het boeken van een taxi gaat tegenwoordig vaak via een mobiele app. Andere bedrijven zijn vaak telefonisch te bereiken of bieden beide opties aan. Om door de hoeveelheid taxibedrijven heen te komen en een betrouwbaar bedrijf te kiezen, is het belangrijk om selectief te zijn. Lees hieronder drie tips om de juiste keuze te maken.

Lees de recensies

Lees altijd van tevoren de klantrecensies van het taxibedrijf wat je overweegt te boeken. Typ bijvoorbeeld ‘city.taxi trustpilot’ in bij google en zie meteen hoeveel sterren het bedrijf krijgt. Je kunt uitgebreide recensies lezen over de ervaringen van andere klanten met het taxibedrijf. Daarnaast kan je via google of yelp ook beoordelingen bekijken om meteen een indruk te krijgen van het taxibedrijf. Zie je veel negatieve recensies, dan kan je er voor kiezen om toch voor een ander taxibedrijf te gaan. Daarnaast kan je kijken hoeveel beoordelingen er zijn gegeven, hoe meer hoe beter. Een jong taxibedrijf heeft waarschijnlijk minder recensies en minder ervaring.

Kies de auto

Je kunt vaak zien met wat voor model auto een taxibedrijf werkt of je kunt zelf kiezen welk model je wil. Let er dan altijd op dat het automodel niet ouder dan 10 jaar is. Zorg daarnaast dat je een model auto kiest waar alle passagiers comfortabel in kunnen reizen. De capaciteit van een auto kan verschillen en zorg dus voor een ruimer voertuig als je met meer mensen reist. Hetzelfde geldt voor de bagageruimte, als je veel spullen mee wil nemen en je bent met meer mensen, zorg dan dat je een taxibedrijf boekt met ruimere voertuigen. 

Vergelijk prijzen

Een taxi kan een duur vervoermiddel zijn, het is daarom verstandig om een prijsanalyse te doen. Naast klanttevredenheid en kwaliteit kan dit invloed hebben op je keuze voor een taxibedrijf. Bekijk dus altijd meerdere taxibedrijven en hoe zij hun tarieven berekenen, voordat je een taxibedrijf boekt. Let er bij het vergelijken op dat je vergelijkbare typen en diensten bekijkt, zo kun je een goede afweging maken.