Vertrouwenspact
Image default
Bedrijven

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om duurzaam bezig te zijn, het is een echte trend aan het worden. Je huis kan je een stuk duurzamer verwarmen dan we denken. Je kan namelijk gebruik maken van een warmte pomp, deze pomp haalt de warmte ergens anders vandaag waardoor je duurzaam bezig bent. Duurzaam verwarmen kan dus makkelijk met een warmtepomp.

Wanneer je denkt aan een warmte pomp moet je denken aan het tegenovergestelde van een koelkast. De warmte pomp haalt de warmte van buiten naar binnen en helpt ze met het verwarmen van het hele huis en het verwarmen van het water. De natuurlijke warmte van buiten wordt naar binnen getrokken en hier wordt gebruik van gemaakt. Wanneer je gebruik maakt van een hybride warmtepomp combineer je de warmte van buiten samen met je CV ketel.

Maar hoe werkt een warmtepomp precies? Een warmtepomp is meestal vastgesteld aan de elektrisch aangedreven compressietechniek. Door de pomp heen wordt een vloeistof rondgepompt. De vloeistof die door de pomp heen loopt is afhankelijk van verschillende factoren. Doordat de vloeistof door de pomp heen gepompt wordt zal de temperatuur van de vloeistof veranderen. De vloeistof neemt de warmte op en geeft deze weer af. Hierdoor doet bijvoorbeeld je verwarming het of heb je warm water tijdens het douchen.

Warmtepompen halen warmte uit verschillende bronnen. Je hebt bijvoorbeeld warmtepompen die hun warmte halen uit het grondwater maar je hebt ook pompen die hun warmte halen uit de buitenlucht. Er zin dan ook verschillende soorten warmte pompen beschikbaar. Deze kun je allemaal bekijken op de website van Techneco. Het ligt aan jou situatie welke warmte pomp je aanschaft. Neem een kijkje op de site en bestudeer alle informatie goed, op deze manier zul jij vast de perfecte warmte pomp vinden die past bij jou en je huishouden. Zo ben ook jij duurzaam bezig.

Volg de link voor info : link