Vertrouwenspact
Image default
Bedrijven

Klagen over de gezondheidszorg

De gezondheidszorg is elk jaar weer een veelbesproken onderwerp. Elk jaar klagen we weer over de hoge kosten die we aan de verzekering moeten betalen. Het is dan ook weer elk jaar een hele klus om te bepalen of er zal worden overgestapt naar een andere zorgverzekering. Vergelijken hier, discussiëren daar, het is elke keer weer een heel gedoe. Er bestaan namelijk zo veel verschillende soorten verzekeringen die elk weer wat anders aanbieden. Daarnaast moet er ook elk jaar weer gekeken worden naar de keuze basisverzekering of aanvullende verzekering. En de tandartsverzekering moet natuurlijk niet vergeten worden.

Wat veel mensen zich echter niet realiseren is dat de Nederlandse gezondheidszorg behoort tot de beste van Europa. Dit is uit Zweeds onderzoek uit gekomen dat elk jaar de gezondheidszorg in 36 Europese landen bijhoudt. We strijden ook niet nek aan nek om de eerste plaats met Zwitserland (die op nummer 2 staat), we staan er ver boven. Vorig jaar stonden we ook op nummer 1, dit is best een prestatie om trots op te zijn. Het land dat op de laatste plek staat is Bosnië-Herzegovina.

Wij Nederlanders zorgen zelf echter ook wel goed voor onze gezondheid. Vaak eten we fastfood met mate en houden we onze gezondheid ook zelf goed in de gaten. Dit doen we vaak met een bloeddrukmeter of een bloedsuikermeter. Hierdoor weten we zelf of alles goed gaat met ons lichaam en kunnen we naar de huisarts als het niet goed gaat. Er zijn dan ook heel veel manieren waarop we onszelf gezond kunnen houden en onze gezondheid in de gaten kunnen houden behalve deze meters. Het is allereerst belangrijk dat we onszelf gezond houden. Dit kunnen we doen door de welkbekende zaken zoals: gezond eten, vele drinken en sporten. We kunnen daarnaast ook onszelf jaarlijks laten controleren door de huisarts.

Volg de link voor info : link